Dejvid Bouvi pažljivo "isplanirao" svoj odlazak

Sudeći po poslednjem Bouvijevom spotu „Lazarus“ jasno je da je on i od smrti napravio umetničko delo.

Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dugogodišnji producent Dejvida Bouvija Toni Viskonti rekao je da su njegova dva najnovija spota, a naročito poslednji za pesmu „Lazarus“ bili Bouvijev poklon fanovima i da je muzičar sve vreme bio svestan da mu je to poslednje pojavljivanje u javnosti, te da "spot Lazarus" zbog toga izgleda baš onako kako izgleda. U njemu vidimo Bouvija koji leži na bolničkom krevetu sa povezom preko očiju, a pesma počinje stihom „Look up here, I’m in Heaven“ .

He always did what he wanted to do. And he wanted to do it his way and he wanted to do it the best way. His death was...

Posted by Tony Visconti on Monday, January 11, 2016

„To je bio Dejvidov konačni stav kada je u pitanju smrt. Znao je da odlazi i znao je da će ljudi tumačiti taj spot na razne načine, a sada je sve jasno. On je sve radio onako kako je hteo, a to je slučaj i sa ovim poslednjim spotom. Time nam je pokazao da je za njega smrt isto što i život – deo umetnosti. Mislim da je sad došlo vreme kada je u redu da plačemo“, rekao je Viskonti.

Spot „Lazarus“ je drugi singl sa poslednjeg Bouvijevog albuma „Blackstar“, a objavljen je samo dva dana pre pevačeve smrti. Inače, „Blackstar“ je Bouvijev 25. studijski album i u prodavnicama se pojavio 8. januara, na njegov 69. rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 36 idi na stranu