Album „Ravno do dna“, snimljen pre tačno 34 godine

„Azrin“ album koji je na neki način označio vrhunac jugoslovenskog roka, snimljen je pre tačno 34 godine. Osim što je dostigao visok tiraž, „Ravno do dna“ snimljen je uživo pred oko 1.000 ljudi, u sali koja je mogla da primi upola manje.

Izvor: RTS
Podeli

Na današnji dan 1981. godine, u zagrebačkom klubu „Kulušić“, snimljen je najbolji živi album bivše Jugoslavije – Ravno do dna grupe Azra. I danas, Ravno do dna sa 44 pesme za većinu ljubitelja rokenrola bivše Jugolavije predstavlja matarijalizovanu uspomenu na sedmodnevni „Azrin“ koncert u legendarnoj sali „Kulušić“ u Zagrebu.

Naime, „Azra“ je održala sedam uzastopnih koncerata u „Kulušiću“ od 19. do 25. oktobra. Koncert održan 21. oktobra snimljen je i objavljen kao trostruki LP.

Taj album je do danas ostao najbolji živi album u istoriji jugoslovenskog rokenrola.

Na koncertu, odnosno albumu, svirali su: Branimir Džoni Štulić (gitara i glas), Mišo Hrnjak (bas gitara) i Boris Lajner (bubnjevi). Hrnjak i Lajner su i prateći vokali na albumu.

Omot tog trostrukog albuma dizajnirao je Ivan Ivezić, za fotografiju je bio zadužen Davor Šarić, producent je sam Džoni Štulić, dok je izvršni producent Siniša Škarica.

Album se pojavio u produkciji „Jugotona“. Tonski zapis i miks tona uradio je Mladen Škalec.

Muzika

Hiromi, Mahantapa i The Firebirds na Džez festivalu

Udarno veče 31. Beogradskog džez festivala otvoriće večeras u Domu sindikata Big Bend RTS-a sa nemačkim saksofonistom Kristofom Lauerom, nakon čega sledi koncert Hiromi trija (Japan/SAD), dok u Domu omladine publiku očekuju američki saksofonista indijskog porekla Rudreš Mahantapa i danski bend The Firebirds.

Muzika subota 31.10. 10:47 Komentara: 0

Dorantes, Zenon, Kafizo i Pale na džez festivalu

Treće večeri 31. Beogradskog džez festivala u Domu omladine nastupiće zvezda španske muzičke scene David Penja Dorantes, američki saksofonista poreklom iz Portorika Migel Zenon, austrijska vokalna solistkinja Lia Pale i mladi italijanski saksofonista Frančesko Kafizo.

Muzika petak 30.10. 10:34 Komentara: 0

Svečano otvoren 31. Beogradski džez festival

U Velikoj sali Doma omladine večeras je svečano otvoren 31. Beogradski džez festival, pod sloganom "Budućnost džeza" nastupima vokalne solistkinje Jelene Jovović i američkog saksofoniste Džejmsa Brendona Luisa, dok je nešto kasnije publika mogla u sali Amerikana da čuje američkog saksofonistu Tonija Malabija i portugalskog trubača Suzan Santoš Silva.

Muzika četvrtak 29.10. 22:31 Komentara: 0
strana 1 od 31 idi na stranu