Slavljenički koncert Električnog orgazma u DoB-u

Električni orgazam obeležiće 35 godina postojanja koncertom 26. decembra (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda (DoB), u okviru slavljeničke turneje koja će obuhvatiti još nekoliko gradova Srbije.

Podeli

"Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar kao najavu albuma kog planiramo da objavimo iduće godine, ali i neke pesme kao što su 'Locomotion' i 'Seks, droga, nasilje i strah' koje dosta dugo nismo svirali u Beogradu", najavljuje gitarista i pevač Srđan Gojković-Gile.

Tokom 35 godina postojanja Električni orgazam se pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma kao što su novotalasni debi "Električni orgazam", psihodelični "Lišće prekriva Lisabon", rokenrol "Distorzija" i živi "Braćo i sestre", eklektični "Zašto da ne" ili poslednji, gruvajuće fankoidni "To što vidiš to i jeste" (2010).

"Mnogo generacija smo odškolovali, tako da očekujem na koncertu 26. decembra u DOB-u one koji su nas slušali osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih, ali i izvestan broj ljudi kojima će to biti prvi Orgazam u životu", kaže Gojković povodom povratka benda pred beogradsku publiku posle dve godine pauze.

A Električni orgazam je bio osnovan sa idejom da odsvira samo jedan koncert! Naime, Gojković (tada bubnjar), klavijaturista Ljubomir Đukić i gitarista Ljubomir Jovanović-Jovec u beogradskoj kafani “Mornar” 13. januara 1980. godine osnovali su Električni orgazam, kao jednokratnu predgrupu za koncert njihovog matičnog benda Hipnotisano pile. Nakon te jedne svirke Gojković kaže da su "ukapirali da je obrnuto, da je Električni orgazam glavni bend, a da se Hipnotisano pile raspada".

"Nije ništa upućivalo da će Električni orgazam biti nešto važno, pogotovo što na početku nismo imali ništa osim imena. Meni je neverovatno da je bend zamišljen od danas do sutra napunio 35 godina. I to bend koji svira rokenrol u Beogradu i Srbiji. Naročito što Orgazam nije mejnstrim tip benda, već smo uvek išli manje-više uz neku andergraund priču", ističe Gojković.

Ulaznica za koncert Električnog orgazma košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Ulaznica će od 1. decembra do 25. decembra koštati 1.200 dinara, a na dan koncerta 1.500 dinara.

Muzika

Hiromi, Mahantapa i The Firebirds na Džez festivalu

Udarno veče 31. Beogradskog džez festivala otvoriće večeras u Domu sindikata Big Bend RTS-a sa nemačkim saksofonistom Kristofom Lauerom, nakon čega sledi koncert Hiromi trija (Japan/SAD), dok u Domu omladine publiku očekuju američki saksofonista indijskog porekla Rudreš Mahantapa i danski bend The Firebirds.

Muzika subota 31.10. 10:47 Komentara: 0

Dorantes, Zenon, Kafizo i Pale na džez festivalu

Treće večeri 31. Beogradskog džez festivala u Domu omladine nastupiće zvezda španske muzičke scene David Penja Dorantes, američki saksofonista poreklom iz Portorika Migel Zenon, austrijska vokalna solistkinja Lia Pale i mladi italijanski saksofonista Frančesko Kafizo.

Muzika petak 30.10. 10:34 Komentara: 0

Svečano otvoren 31. Beogradski džez festival

U Velikoj sali Doma omladine večeras je svečano otvoren 31. Beogradski džez festival, pod sloganom "Budućnost džeza" nastupima vokalne solistkinje Jelene Jovović i američkog saksofoniste Džejmsa Brendona Luisa, dok je nešto kasnije publika mogla u sali Amerikana da čuje američkog saksofonistu Tonija Malabija i portugalskog trubača Suzan Santoš Silva.

Muzika četvrtak 29.10. 22:31 Komentara: 0
strana 1 od 31 idi na stranu