Gistro FM: Mercury Rev, Rajan Adams, Velvet Underground

Prvo jesenje izdanje emisije Gistro FM donosi muziku sa pregršt novih, ali i starih albuma.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2015.

16:43

Default images

Prvo jesenje izdanje emisije Gistro FM predstavlja novo izdanje grupe Mercury Rev „The Light in You“, a upravo je to jedan od dva albuma nedelje. U rubrici Gistro evergreen, sećamo se klasika grupe Velvet Underground iz 1970. „Loaded“. Pored toga, čućete kako Rajan Adams obrađuje Tejlor Svift, novu pesmu Arcade Fire, projekat EL VY kog čine Met Berninger iz grupe The National i Brent Kof iz benda Menomena, baladu sa novog albuma Enrika Rave i Đanluke Petrele, plus neke stare klasike Džoni Mičel, Dejvida Silvijana, sastava Dead Can Dance....i mnogo toga još.

Gistro FM predstavlja mahom nove albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.

U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

foto: flickr.com/zzmeika

Gistro FM 528 (27/09/2015) by Gistropop on Mixcloud

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: