Bend Syleth iz Rijeke pobednik 49. Gitarijade

Demo bend Syleth iz Rijeke pobednik je 49. Gitarijade po odluci stručnog žirija i njima je sinoć u Zaječaru to priznanje uručio predsednik žirija Branimir Lokner, a od kompanije Heineken su dobili gitaru.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.08.2015.

09:15

Default images
Syleth (Foto: Tanjug / Nemanja Jovanoviæ)

Bend Syleth je iz Rijeke i nastao je početkom 2011. Ta četvoročlana postava različitim pristupima rok zvuku, kao i kombinovanjem istih sa drugim muzičkim stilovima ostavlja zanimljiv i jedinstveni utisak.

Pesme im govore o silama koje pokreću ljude i svet, o problemima koje pojedinac proživljava kada se sa njima suočava. Debitantski album "More Than 60 Lies" biće upotpunjen i akustičnom verzijom pesme "The User" za koju su sredinom 2014. snimili svoj prvi video spot.
Svemirci (Foto: Tanjug / Nemanja Jovanoviæ)
Najbolji po odluci žirija iz Srbije je bend Svemirci iz Beograda. Oni su nastajali nekoliko godina pošto su se sastajali na jam session-ima. Postava se ustalila u sastavu gitariste Vlace, bubnjara Radeta, basiste Demira, Feđe Frenklina na udaraljkama i Sane (vokal i klavijature). Bend je ustanovio formu jam session-a za izvodenje nastupa sa uticajima fanka, bluza, rave rocka, afro beat-a i eksperimentalne muzike.
Up n Downs (Foto: Tanjug / Nemanja Jovanoviæ)
Grupa Up n' Downs je najbolja po glasu publike, a dolaze iz Slovenije. Nastali su 2009. godine i sviraju na različitim festivalima i otvaraju koncerte poznatih slovenačkih bendova kao što su Siddharta, Mi2, Big foot, Elvis Jakson... Imaju oko 20 svojih pesama.

Takmičare je ocenjivao žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, dok su članovi: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Randjelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Završno veče 49. Gitarijade upotpunili su koncerti grupa: Dingospo Dali, Mangrov, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, kao i nastup Miroslava Tadića i Braće Teofilovića ranije istog dana.

Ranije tokom dana Zaječar je brujao od motorista koji su prodefiovali centrom grada u okviru 19. Moto skupa i izazvali pažnju stanovnika i gostiju tog grada koji su ih radoznalo gledali i fotografisali. Kako je ranije rekao direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić, ovogodišnja manifestacija je premašila sve rekorde kako po broju posetilaca, broju demo bendova koji su se prijavili, tako i po broju programa koji su bili organizovani tokom protekla četiri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: