Orkestar iz Hrvatske pobednik Tamburica festa

Orkestar iz Hrvatske Šil dil daj proglašen je za najbolju tamburašku bandu na upravo završenom 8. Svetskom tamburaškom festivalu "Tamburica fest" na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2015.

13:30

Default images
Beta / Dragan Gojiæ

Osim nagrade za najbolji orkestar na "Tamburica festu" za 2015. godinu, pomenuta tamburaška banda iz Hrvatske osvojila je sinoć i nagradu za najboljeg primaša, pošto je tu prestižnu titulu osvojio Dane Meseljević najistureniji član Šil dil daja.

Za najboljeg begešara proglašen je Filip Ćosić iz orkestra "Za našu dušu", nagradu za najboljeg vokalnog solistu dobio je Nini Veličkovski iz orkestra Kumanovški tamburaši (Makedonija), a najlepšu pesmu izveo Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke, kome je pripala i nagrada publike, dok je orkestar Bonderšaj iz Mađarske dobio nagradu za najbolju interpretaciju.

Najbolji ženski tamburaški orkestar je Ruž iz Hrvatske, a orkestar Banat iz Mađarske nagrađen je za negovanje tamburaške tradicije. Predsednik Organizacionog odbora "Tamburica festa" Jovan Pejčić, koji je i predsednik Svetske tamburaške federacije, na zatvaranju festivala rekao je da je osam godina "Tamburica fest" imao više od 2.000 gostiju, učesnika muzičara iz 16 zemalja sveta.

"Tamburica fest je brend svetskog karaktera koji širi ljubav i prijateljstvo. Zahvaljujući tambirašima od Janike Balaža pa na ovamo širimo najlepšu priču i pozitivnu energuiju sa tamburaških žica", rekao je Pejčić.

U takmičarskom programu ovogodišnjeg "Tamburica festa" nastupilo je 11 orkestara iz sedam zemalja - Srbije, Makedonije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Republike Srpske) i Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: