Čuperak i Koja: Neukusu treba reći NE (VIDEO)

Dečiji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme) snimili su pred sam kraj 2014. godine novu verziju pesme sa jedinstvenom porukom i za 2015. godinu - “Neukusu treba reći NE”.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

20:30

Default images

Pesma je prva u nizu numera koje će naći na izdanju “Deca pevaju rokenrol”, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.

Deci je bilo veoma zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Kojom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

“Deci je Disciplin A Kitschme uvek bila zanimljiva”, kazao je Koja povodom ove saradnje. “To jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju. Tako je bilo i ovog puta: letos smo prvo izveli, a potom i snimili drugačiju verziju pesme ‘Neukusu treba reći NE!’, koja u ovom momentu obnarodovanja ujedno predstavlja i svojevrstan završetak istoimene kulturno – zabavne akcije koju je Disciplin A Kitschme održala pre desetak dana u beogradskom SKC-u.“

Koja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju nove inkarnacije njegove pesme “Neukusu treba reći NE”. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović.

Dečiji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesme uživo je bila zadužena i za koreografiju.

Koja i hor Čuperak su inače pesmu “Neukusu treba reći NE” premijerno izveli 13. juna 2014. godine na zatvaranju petog Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza - 5. BUDI u Kulturnom centru Pančeva. Nakon toga pesma je snimljena i u studiju.

Tokom projekta “Deca pevaju rokenrol”, deca iz hora Čuperak (koji radi u Kikindi i Jagodini) će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta “Deca pevaju rokenrol” su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva). Projekat su ovoj (prvoj) fazi podržali Grad Pančevo, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: