Trijumfalni povratak Kraljice Kejt na scenu

Kejt Buš je sinoć savršeno iskombinovala svoje najbolje hitove sa dve vizuelno izvanredne interpretacije svoja dva konceptualna dela, oduševivši tako fanove koji su čekali 35 godina da se britanska muzičarka vrati na scenu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

10:01

Default images

Uz ovacije Buš je koncert počela numerom "Lily" sa albuma "The Red Shoes" iz 1993. da bi potom usledio hit "Hounds of Love" sa istoimenog dvostrukog platinumskog albuma.

Ona je rekla da joj je sin Berti, koji je takodje nastupio sa njom, ulio samopouzadje da ponovo izadje na scenu. "Avantura je tek počela", poručila mu je ona.

Za 22 koncerta nazvana "Before the Dawn", Bušova se vratila u londonski Hamersmit Apolo gde je počela svoju jedinu raniju turneju - 1979. kada je bila na listama najprodavanijih sa "Wuthering Heights".

Ta pesma, zasnovana na romanu Emili Bronte "Orkanski visovi" izdvojila se u tadašnoj poplavi diska i panka a 19-godišnja Bušova sa visokim glasom i ekspresivnim plesom samo je još više iskočila.

Kejt Buš je objavila devet studijskih albuma od kojih su se dva našla na vrhovima lista. Njena kolekcija singlova "The Whole Story" takodje je bila na prvom mestu liste najprodavanijih.

Muzičarka se mahom klonila javnosti. Dala je svega šaku intervjua i pravila je duge pauze izmedju albuma. Tako je postala najpoznatija britanska "anti poznata ličnost" i stekla generacije odanih fanova koji su bili oduševljeni kada je u martu najavila koncerte za koje su karte planule u roku od nekoliko minuta.

Učiteljica Viki Skehan iz Brizbejna, Australija rekla je da je potrošila oko 10.000 funti za avionsku kartu do Londona, smeštaj i karte za dva koncerta.

"Za sada je odlično", rekla je ona tokom koncerta i dodala da je glas Kejt Buš "i dalje fantastičan, a čak možda i bolji".

Koncert je, piše Rojters, sa pesmom "The Ninth Wave" o ženi koja pluta morem ponudio fanovima eklektičnu kombinaciju muzičkih stilova a obožavaoci su toliko bili opčinjeni šouom da su zaboravili da fotografišu svojim mobilnim telefonima, što ih je Bušova ranije i zamolila da ne čine.

"Želim da imam kontakt sa vama kao publikom a ne sa ajfonovima, ajpedima i kamerama", poručila je ona na svom sajtu. "Znam da mnogo tražim ali bismo tako podelili ovo iskustvo zajedno".

Tročasovni koncert je završen sa "Cloudbusting", takodje sa albuma "Hounds of Love" posle čega su opet usledile stojeće ovacije.

"Hvala vam svima na tako toplom i pozitivnom odgovoru", poručila je Buš ozbiljno potcenivši euforiju koju je stvorila, piše Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: