Prince izdaje dva albuma 30. septembra

Pop zvezda Princ objaviće krajem septembra dva nova albuma, saopštila je danas njegova izdavačka kuća okončavši tako jednu od najdužih rasprava u muzičkoj istoriji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

18:36

Default images

Princ, 56, sukobio se sa Warner Bros Recordsom početkom 1990-ih zbog čega je ime promenio u simbol i u javnosti se pojavio sa rečju "rob" ispisanom preko obraza.

Promena imena u znak zbunila je fanove zbog čega ga je štampa nazivala "Umetnik ranije poznat kao Princ".

Posle pomirenja sa WBR početkom godine, dva albuma - "Art Official Age" i "Plectrumelectrum" biće objavljena 30. septembra, navodi se na sajtu izdavacke kuće.

"Art Oficial Age" je album sa 13 pesama koji izdavač opisuje kao savremenu kombinaciju soula, R&Ba i fanka.

Drugi album Princ je snimio sa novim bendom 3RDEYEGIRL koji čine Dona Grantis (gitara), Hana Ford Velton (bubnjevi) i Ajda Nilsen (bas). Većina "fank rok" numera izvedena je uživo na nedavnoj mini turneji benda, piše AFP.

Princ i WB su saradjivali od 1977. a novi ugovor usledio je pošto je izdavač vratio Princu master snimke albuma iz 1980ih "Dirty Mind", "Purpule Rain" i "sing o' the Times". Muzičar je zahtevao te snimke.

Pre pomirenja sa WBR Princ je svoje albume izdavao kroz sopstvenu NPG Records kuću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: