Nevidljivi spajaju muziku i umetnost

Akustični sastav theINVISIBLES, čije jezgro čini autorski tim Miodrag Kovačević (vokal) i Kostandin Dimitrijević (gitara), nastupiće 26. jula u beogradskom klubu Sinatra, a potom ih 8. avgusta očekuje koncert na Kalemegdanu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

11:14

Default images

Nevidljivi osvajaju muzičku scenu Beograda zanimljivim nastupima koji su osmišljeni kao jedinstveno muzičko putovanje kroz vreme, žanrove i epohe, različite krajeve i jezike.

Nakon nastupa u baru Sinatra, održaće koncert na Kalemegdanu, ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić“ u okviru festivala “Kalemegdanski kulturni krugovi“.

theINVISIBLES postoje već sedamnaest godina, ali su marta 2011. godine zakoračili u svet medija prvim singlom “Bruceremo la luna/Sagorećemo mesec” na poeziju Milene Pavlović Barilli, koja je i naslovna numera dokumentarno – igranog filma “Milena” autorke Čarne Radoičić.

Ta pesma je deo Kovačevićevog višegodišnjeg multimedijalnog projekta u kome kroz muziku, performanse, video-radove i druge umetničke forme na autentičan način reafirmiše ovu veliku umetnicu.

U okviru istog projekta u maju 2013. godine objavljuju drugi singl, live verziju sa njihovog prvog koncerta, još jednu pesmu na Mileninu poeziju, "Nella malizia dei sette giorni/U pakosti svih sedam dana".

Februara 2014. godine objavljuju treći singl “It's over“, za koji se spot očekuje do kraja godine. Poslednjih godinu dana sa njima nastupaju Nataša Guberinić (vokal) i Marijana Hodžar (violina).

Nakon nastupa na Kalemegdanu theINVISIBLES u avgustu odlaze na kreativno putovanje po Italiji i Istri gde će raditi na novim pesmama i snimati materijal za buduće spotove. Takođe, Kovačević će tamo realizovati nove performanse posvećene Mileni Pavlović Barili u italijanskom kulturnom kontekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: