Novi album Darkwood Dub stiže na jesen

Basista beogradskog benda Darkwood Dub, Miki Ristić rekao je sinoć u Budvi da ta grupa uveliko priprema novi album, čije ime još nije želeo da otkrije, te da će on biti dostupan publici nakon letnje koncertne sezone.

Izvor: Beta
Podeli

"Čim prodje letnja sezona koncertnih aktivnosti mi finaliziramo rad na novom albumu i on će biti plasiran publici. Mislili smo da ćemo stići i pre početka leta i zaista 75 odsto posla je obavljeno", rekao je za agenciju Beta Ristić i dodao da će novi materijal izaći na jesen.

Posle celog leta nastupa na raznim festivalima, Ristić je ocenio da je ponuda, za siromašne zemlje kakve su balkanske, veoma kvalitetna, ali da se ne može očekivati da nastupaju neki najaktuelniji izvodjači, jer su preskupi.

"Gledajući izbor recimo Egzita ili ovde na Si densu gde večeras nastupamo, to su sve vrlo kvalitetni umetnici sa velikim kredibilitetom i sve to veoma dobar balans htenja i mogućnosti u celom regionu", rekao je Ristić.

Dodao je da je bend često u Crnoj Gori i da smatra da je crnogorska publika vrlo dobro upoznata s onim šta od Darkvuda može da očekuje na koncertu, ali da će se truditi da odsviraju "energičnu svirku", zbog velikog broja stranaca na festivalu.

Dodao je da u Srbiji sreće mnoge sjajne nove bendove i muzičare, pretežno u Bigzu, kojima je poručio da treba samo malo da istraju i budu strpljivi, jer imaju dobre ideje.

Muzika

Nišville predstavlja nove goste

Na ovogodišnjem Nišville jazz festival koji će se održati od 14. do 17. avgusta , nastupiće dva trija: iz Izraela i Brazila (koja predvode gitaristi Asaf Keati i Danijel Markes), kao i jedna velika postava koju čine slovenački vokalni kvartet Vox Arsana koji će nastupiti uz pratnju Big Benda DOM.

Muzika subota 26.07. 20:58 Komentara: 0

Mario Biondi probudio domaću publiku

Musicology festival priveo je kraju svoj drugi koncertni dan na Kalemegdanu. Nakon nastupa (MR) Relić benda, koji je označio i njihov povratak na scenu, na binu Musicology festivala popeo džin mekog srca, sicilijanski Beri Vajt iliti jednostavno, Mario Biondi.

Muzika subota 26.07. 11:28 Komentara: 1

Nevidljivi spajaju muziku i umetnost

Akustični sastav theINVISIBLES, čije jezgro čini autorski tim Miodrag Kovačević (vokal) i Kostandin Dimitrijević (gitara), nastupiće 26. jula u beogradskom klubu Sinatra, a potom ih 8. avgusta očekuje koncert na Kalemegdanu.

Muzika petak 25.07. 11:14 Komentara: 0
strana 1 od 44 idi na stranu