Fish in Oil i The Gitarren der Liebe u utorak u REX-u

Kulturni centar REX i RING RING vas pozivaju na koncert bendova Fish in Oil i The Gitarren der Liebe koji će se održati u utorak 1. jula u 20 časova. Prodaja karata sat vremena pre početka koncerta po ceni od 250 din.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

09:43

Default images

Sastav Fish in oil čine gitarista i kompozitor Bratislav Radovanović, saksofonista Dušan Petrović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Veljko Nikolić- Papa Nik. Njihova muzika predstavlja kombinaciju avangardnog džeza, bluza, rokenrola, surfa i filmske muzike. Prvi album pod nazivom ,,Poluostrvo'' objavili su u maju 2012. godine za kragujevački SKC kada je krenula i koncertna afirmacija grupe koja u raznim postavama postoji dve decenije

Tokom prethodnih 20 meseci grupa je učestvovala na festivalu "Ring Ring", "Mikser Fest", "Nisville", te na jazz festivalima u Kragujevcu, Cetinju, Beogradu i u Novom Sadu. Zajedno sa jazz muzičarima iz Makedonije Georgi Šareskim i Džijan Eminom stvorili su sastav No Lands Man.

Intezivnom koncertnom aktivnošću, najviše u jazz klubovima u Srbiji i Makedoniji, grupa je stekla epitet klupske atrakcije, na čije klupske nastupe Beogradjani najradje vode svoje goste iz inostranstva.

Beogradska izdavačka kuca Mascom je krajem 2013. godine objavila drugi album grupe Fish in Oil pod nazivom ,,Drnch'.

The Gitarren der Liebe

Nazivaju se "Gitarren der Liebe". Vidi se violina, a čuje nešto drugo ali ne možete tačno opisati šta. Ne možete primeniti uobičajene šale o bubnjarima na njihovog, jer svira i stare razdrndane Casio klavijature iz osamdesetih. Mogu biti izuzetno glasni, ali ne moraju.

Pevač voli gitaristu (koji i kompozitor, kao i ostali članovi benda) i ta ljubav je uzvračena, tako da su se venčali iako još uvek čekaju da se tattoo maistor vrati iz Guatemale i napravi im burme.

The Gitarren der Liebe su Irina Karamarković, Kurt Bauer, Robert Lepenik i Martin Pfiffer (koji ako ikada bude imao ćerku nikako je neće nazvati Michelle). I nikada nisu dosadni. Dosada je jedini osećaj koji definitivno nećete osetiti na koncertu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: