Žestok kraj Arsenala uz Gobline i Brkove

Četvrti Arsenal fest u Kragujevcu završen je u subotu uveče nastupima pankera Goblina i Six Pack-a, folkrokera Brkova, hiphopera Bad Copy, Marčela i Iskaza...

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2014.

15:59

Default images

Festival na kome su prethodnih dana nastupili Džiboni, Džentlmen, Dubioza kolektiv i drugi, tokom tri večeri posetilo je ukupno preko 22.000 posetilaca iz Kragujevca, drugih mesta Srbije i regiona.

Završne večeri na glavnoj bini najviše pažnje su privukli šabački Goblini, koji su se nakon godinu dana vratili na Arsenal ovog puta repertoarski obogaćen aktuelnim CD albumom "Roba s’ greškom", pa je tako na sam početak svirke pripao „Deci iz komšiluka“, a nešto kasnije i pesmama „Evropo“, „Kupi me“, „Pečenja i rakije“...

Prečešljali su Šapčani dobro sve ono što su stvorili od početka devedesetih do danas i završili, kao i obično, „Vozom“. Zagrebački Brkovi su se uveliko odomaćili u Kragujevcu. Publika je mogla da čuje pesme poput „Nisam ja za tebe“, „Uniforma“, „Švaler“, „Nevernica“, „Ja ne želim da budem OK“, „Tolerancija“, „Kurvo prokleta“, i, dabome, obrada folkera Baneta Bojanića „Samo pijan mogu“. Posle dvostruke, doduše stilski različite gitarske grmljavine, na red je došao hip hop Sky Wikluha, Ajs Nigrutina i Timbeta. Bad Copy su odmah na početku postavili ključno pitanje „Esi mi dobar?“ i krenuli šetnju kroz dva dominantna, četo preplićuća ciklusa – alkoholni i ljubavni.

Nanizale su se „Vinjau“, „Ne radu bageri"... U finišu – prvo čuvena dilema na temu Whitesnakea, „Ljubav ili pivo“, pa stilski nadovezujući „Metalac“. Festival je, kada je glavna bina u pitanju, zatvoren uz daleko ozbiljnije note koje sa sobom nose gornjomilanovački Bjesovi. Nakon „Sve će se doznati“, usledile su „Vraćam se dole“, „Čak i da mogu“... Za to vreme, na Garden Stage-u Six Pack je ponudio drugačiju, sirovu pankersku energiju uz „Crvene makove“, „Fabričku grešku“... Prethodno, Marčelo i Iskaz su se, po ko zna koji put, pokazali kao odlična paraćinsko/pančevačka kombinacija koja je ponudila, između ostalog, „Mamicu“, „Bube“...

Na Gardenu su nastupili i D Zoo, Dark Sky, Irish Stew Of Sindidun, Violet i Sajsi MC & B.K.O.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: