Odabrani polufinalisti 48. Gitarijade u Zaječaru

Za titule najboljih i vredne nagrade na 48. Gitarijadi u Zaječaru koja se održava od 30. jula do 2. avgusta, nadmetaće se 14 polufinalista odabranih u konkurenciji koju je činilo 189 prijavljenih bendova.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 31.05.2014.

16:17

Default images

Na ovogodišnji Konkurs za učešće demo bendova pristiglo je 218 prijava iz sedam zemalja: Srbije (162), BIH (27), Hrvatske (11), Crne Gore (7), Makedonije (6), Slovenije (2) i Bugarske (3). U konkurenciju je ušlo ukupno 189 validnih prijava koje su zadovoljile sve propozicije Konkursa.

Selekciona komisija u sastavu Branimir Lokner, Dragiša Radulović i Nenad Kuzmić odabrala je četrnaest sastava koji će se predstaviti na glavnoj bini Gitarijade u Zaječaru i boriti se za titule najboljih i vredne nagrade: Revolt (Beograd, SRB), Genova (Čakovec, CRO), Holographic Human Element (Travnik, BiH), D Zoo (Subotica, SRB), El Kachon (Novo Mesto, SLO), GodDamn (Vranje, SRB), Meda Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi, SRB), Johnny Almost (Novi Sad, SRB), Smoke Shakers (Kavadarci, MK), Kiza Bluza Band (Zaječar/Beograd, SRB), Manitou (Nikšić, MNE), InTheRoom (Sarajevo, BiH), Microwave (Vršac, SRB) i Pobednik Belgrade Demo Fest Live 2014 (čije će ime naknadno biti poznato).

Svi odabrani bendovi imaće pravo učešća na Rok Akademiji u periodu od 26. do 30. jula, za koju prethodni učesnici imaju samo reči hvale.

Pobednički sastav 48. Gitarijade očekuju vredne nagrade u obliku snimanja, produkcije i izdavanja albuma, snimanje spota i PR podrška, dok će pobednik publike osvojiti snimanje spota i PR podršku organizatora.

Novina je nagrada koja će pripasti najboljem bendu sa teritorije Srbije, a kome sleduje snimanje, produkcija i izdavanje albuma, snimanje spota i PR podrška.

Pored takmičarskog dela u revijalnom programu 48. Gitarijade nastupiće bendovi Kerber, Van Gogh, Pero Defformero, Partibrejkersi, Goblini, YU Grupa, Atomsko Sklonište, Dža ili Bu.

Na otvaranju nastupiće hor Viva Vox sa posebno pripremeljenim repertoarom za ovu priliku i Vlada Divljan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: