Majstorski kurs soprana Anais Li u Beogradu

Jedna od najuglednijih korejskih umetnica sa međunarodnom karijerom, sopran ANAIS LI, će od 24. do 27. aprila boraviti u Beogradu, gde će održati majstorsku radionicu za solo pevače u prostoru Centra lepih umetnosti Guarnerius i Etnografskog muzeja.

Beograd
Podeli

MAJSTORSKI KURS
ANAIS LI (Anais Lee, Koreja)
Majstorski kurs za solo pevače
24 – 26. april 2014. godine
Časovi u Centru lepih umetnosti Guarnerius i Etnografskom muzeju
27. april 2014. godine u 12 časova
Završni koncert polaznika majstorske radionice u Centru lepih umetnosti Guarnerius

Učesnike trodnevnog kursa, čućemo na završnom koncertu radionice, koji će 27. aprila biti održan u Guarneriusu (12 časova). Najbolji polaznici radionice Anais Li u Beogradu, dobiće mogućnost da osvoje stipendiju za učešće na IV Međunarodnom majstorskom kursu Narni 2014 u Italiji, koji će biti održan u avgustu ove godine.

Operska umetnica Anais Li je po završetku specijalističkih studija u Rimu, Italiju učinila svojom bazom, odakle već dve decenije gradi veoma uspešnu međunarodnu karijeru. Gospođa Li je i umetnički direktor udruženja Associazione Mozart Italia, koje deluje pod patronatom Stiftung Mozarteum Salzburg. Udruženje organizuje brojne festivale, koncerte i majstorske kurseve u Italiji i inostranstvu, a od 2011. godine i izuzetno popularni međunarodni master klas za solo pevače i instrumentaliste, u italijanskom gradu Narni.

Rok za prijavu polaznika je utorak, 22. april, a prilikom prijave potrebno je navesti lične podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu i kontakt telefon), CV, vrstu glasa i program koji bi polaznik radio na kursu.

Polaznici majstorskog kursa dobijaju sertifikat o završenom kursu. Dodatne informacije možete dobiti telefonom +381 69 361 20 38 ili mejlom info@guarnerius.rs

Muzika

EXIT ove godine posetilo skoro 200.000 ljudi

Muzički festival EXIT u Novom Sadu okupio je ove godine gotovo 200.000 ljudi, a tokom četiri dana trajanja festivala, u više od 40 zona i 20 bina sa muzičkim programom, nastupilo je više hiljada akreditovanih umetnika, saopšteno je iz organizacije tog festivala.

Muzika sreda 18.07. 15:32 Komentara: 0

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na "Boljšoj" festivalu

Na trećoj večeri festivala "Boljšoj", koncert je održao Denis Macujev, jedan od najboljih pijanista današnjice. Publika je imala prilike da uživa u zvucima Rahmanjinovljevog koncerta za klavir i orkestar u ce-molu, i Geršvinovom "Rapsodijom u plavom" u pratnji Simfonijskog orkestra Boljšoj, pod dirigentskom palicom maestra Ivana Josipa Skendera.

Muzika utorak 17.07. 08:50 Komentara: 0
strana 1 od 1306 idi na stranu