Lea Salonga uz Il Divo u Beogradu

Lea Salonga, nagrađivana pevačica i glumica filipinskog porekla, pridružiće se grupi IL DIVO na svetskoj turneji, u okviru koje će 24. septembra posetiti i Kombank Arenu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

20:22

Default images

Lea Salonga se proslavila u mjuziklu “Miss Saigon” u ulozi Kim, koja joj je donela dve najprestižnije nagrade, “Olivier” na britanskoj i “Tony” na američkoj sceni, a svoj glas je pozajmljivala i Diznijevim princezama - Jasmin u animiranom filmu “Aladdin” i FaMula u oba dela “Mulan”.

Moćni glas i savršena intonacija Lee Salonge obogatiće koncert ovog popularnog kvarteta kako solo, tako i zajedničkim, glamuroznim nastupima.

Na njihov jedinstven i upečatljiv način, IL DIVO će uz Leu Salongu publici u Kombank Areni pružiti romantično i emotivno izvođenje klasika iz mjuzikala, kao što su “Some Enchanted Evening” (South Pacific), “Tonight” (West Side Story), “Memory” (Cats) i “Can You Feel The Love Tonight” (The Lion King).

“Čast mi je što ću se pridružiti Il Divu na njihovoj “Musical Affair” svetskoj turneji,” – rekla je Salonga. “Od malih nogu me ispunjava ljubav prema muzičkom pozorištu i ne mogu da zamislim talentovaniju grupu od Il Diva sa kojom bih delila svoju strast i prenela je na publiku! A pored talenta, nije na odmet ni njihov prijatan izgled” – dodala je Lea Salonga.

“Uplovljavanje u vode Brodveja je nešto potpuno novo za nas i velika nam je čast što će nam u tome pomoći proslavljena zvezda mjuzikla!” – izjavio je Sebastijan.

Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove. Ova četvorka je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom ima četiri rekordne svetske turneje.

Internacionalni kvartet čine tenor Urs Buhler iz Švajcarske, bariton Carlos Marin iz Španije, pop pevač Sebastian Izambard iz Francuske i tenor David Miller iz SAD. Kako je Il Divo prvi put doživeo uspeh 2003, ovogodišnji album i prateća serija koncerata predstavlja bitan događaj za četvoricu pevača koji obeležavaju desetogodišnjicu zajedničke uspešne karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: