Koncert Darkwood Duba 15. marta u Novom Sadu

Kultna beogradska grupa Darkwood Dub održaće veliki samostalni koncert u subotu 15. marta u velikom Amstel holu iznad pogona novosadske Heineken pivare (Temerinski put 50).

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2014.

09:41

Default images

Bend se u Novi Sad vraća u izvornoj, četvoročlanoj postavi, sa set listom koja pokriva i neke od najranijih perioda u proteklih dve decenije rada na ovdašnjoj sceni.

Darkvudi ove godine obeležavaju 20 godina od izlaska prvog albuma „Paramparčad“ i ovogodišnje nastupe održaće u znaku ranijih radova i u osnovnoj formaciji koju čine pevač Dejan Vučetić Vuča, gitarista Bojan Drobac Bambi, basista Miki Ristić i bubnjar Lav Bratuša.

"Zvučimo drugačije u poređenju sa prošlom turnejom, tada je i izbor pesama bio delimično prilagođen okolnostima. U poslednje vreme na koncertima smo u bazičnoj postavi, pa do izražaja više dolaze krajnje sonični momenti. Krenuli smo u pripremu novog albuma i već snimamo pesme. Teško je opisati muziku u ovoj fazi jer ima još puno toga da se uradi, ali mislim da smo na dobrom putu“, ovako novi materijal najavljuje frontmen benda Dejan Vučetić Vuča i pred koncert 15. marta dodaje „Radujem se što ćemo uskoro da se vidimo uživo u Novom Sadu i u novom izdanju".

Njegove reči potvrđuje i bubnjar Lav Bratuša: "Upravo spremamo prilično osveženu set listu, doterujemo sve, ubacujemo novu elektroniku i biće dosta drugačije uz nove semplove, lupove... Imamo ideju i da sredimo neke stare pesme koje dugo nismo izvodili uživo".

Bratuša napominje i da će upravo novosadska publika prva imati priliku da ove godine čuje uživo sve izmene u zvuku Darkvuda.

antrfile

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: