Kolins: Grupa Dženezis bi mogla da se okupi

Četiri godine pošto je objavio da se povlači sa scene, britanski muzičar Fil Kolins nagovestio je mogući novi solo projekat, kao i ponovno okupljanje grupe Dženezis.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

16:31

Default images

"Počeo sam da razmišljam da napravim nešto novo", kazao je slavni bubnjar i pevač u Štutgartu, gde je prisustvovao premijeri mjuzikla "Tarzan", pozorišnoj adaptaciji Diznijevog crtaća, za koji je pisao muziku.

"Razmišljam da ponovo nastupam, možda zajedno sa Dženezisom", izjavio je Kolins nemačkom listu "Bild am zontag".

"Sve je moguće. Mogli bismo na turneju po Australiji i Južnoj Americi. Tamo još nikada nismo bili", dodao je on. Šezdesetdvogodišnji muzičar sada kaže da se vraća na scenu na nagovor svojih sinova, Metjua (8) i Nikolasa (12), koji očigledno žele da ga vide kako svira.

Čak su i njegova starija deca oduševljena očevom odlukom da ponovo nastupa.

"Mom ocu zaista dobro ide", kazao je Sajmon Kolins, frontmen benda Saund ov kontakt. "Ponovo je počeo da piše i više vremena provodi sa porodicom, uključujući mene", naveo je on.

Kolins je uporedo sa karijerom u grupi Dženezis imao i vrlo uspešnu solo karijeru, u kojoj je osvojio sedam Gremija, dva Zlatna globusa i Oskara za najbolju originalnu pesmu. U Rokenrol kuću slavnih primljen je 2010. kao član benda.

On je, uz Pola Makartnija i Majkla Džeksona, jedan od trojice muzičara koji su prodali više od 100 miliona albuma kao solo izvođači i kao članovi grupe. Svoj poslednji album "Testify" Kolins je izdao 2002. To je jedini njegov album koji nije ušao među prvih pet najprodavanijih na top listama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: