Yedo Gibson i Vasco Trilla u REX-u

Saksofonista Yedo Gibson i bubnjar Vasco Thrilla održaće zajednički koncert u Kulturnom centru REX u Beogradu (Jevrejska 16) u nedelju 1. decembra u 20:30 časova.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

18:47

Default images

Brazilski saksofonista, Yedo Gibson, koji već skoro deceniju živi i radi u Amsterdamu je dobro poznat beogradskoj publici. Sa grupom Sol 6 je pre dve godine zatvorio Ring Ring festival, a ove godine je u okviru ImprovE 2.7, zatvorio BELEF svirajući sa muzičarima iz Beograda i Budimpešte. Tokom jula je imao i odličan solo nastup u bašti Kulturnog centra “Dragstor”.

Gibson je pre godinu dana u Barseloni upoznao portugalskog bubnjara Vasca Trillu, sa kojim je, već nakon prvog zajedničkog koncerta odlučio da snimi album i nastavi saradnju.

Njihova turneja po Evropi traje već skoro 10 dana, a u Srbiji će, nakon Subotice i Novog Sada, nastupiti i u Beogradu u nedelju 1. decembra.

Akustični set ovog moćnog dua će početi u 20:30, a najavljuju neočekivane zvučne senzacije i kompaktnu svirku u isto vreme, pa će tako beogradska publika mati stvarno retku priliku da na bini zajedno vidi kombinaciju Brazilca iz Amsterdama i Portugalaca iz Barselone na Dorćolu, saopštili su organizatori.

Ulaznica za ovaj nastup košta 250 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: