LP DUO promoviše novi album na BUNT-u

LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović promoviše novi CD pod nazivom "Belgrade New Classics" u nedelju 3. novembra u Kuli Nebojša (20 časova) u okviru novog festivala klasične muzike – BUNT.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2013.

10:26

Default images

Ovaj CD predstavlja izbor dela izuzetnih kompozitora koji su svojim radom i različitim sudbinama vezani za grad Beograd. Muziku na ovom CD-u čine kratke kompozicije za 2 klavira koje svojim stilom prevazilaze granice postojećih žanrova i čine Novu klasiku (Beograda).

Po jedno delo na CD-u potpisuju kompozitori Miloš Raičković, Vladimir Pejković, Božidar Obradinović, Miroslav Miša Savić, Milimir Drašković i Rambo Amadeus, a dve kompozicije Ivan Božičević. Autori i izvođači aktivno stvaraju u oblastima savremene klasične, popularne, pozorišne, filmske, jazz muzike kao i drugim medijima.
LP Duo je jedan od najuspešnijih kamernih ansambala u ovom delu Evrope. Osnovali su ga pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović 2004. godine. Oni su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim master i Konzertexamen studije klavirskog dua na Visokoj školi za muziku i pozorište u Roštoku u klasi prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 30 nagrada na internacionalnim takmičenjima i održali su veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi. Laureati su takmičenja u Rimu i Krakovu, dobitnici nagrada Grada Beograda i Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolje mlade umetnike kao i Bruno Fraj štiftung nagrade za najbolje mlade umetnike koju dodeljuje Landesakademija Osenhausen iz Nemačke.

Tokom 2008. godine, proglašeni su jednim od 8 najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju, Florida. Nakon promocije novog CD-a, LP Duo će nastupiti na otvaranju Međunarodne tribine kompozitora u Beogradu, a zatim slede gostovanja u Den Bošu, Kopenhagenu kao i američka turneja u okviru koje će održati seriju predavanja i koncerata na Univerzitetima u Čikagu, Sinsinatiju i Njujorku.

-- Pročitajte intervju koji je Ivana Ćirica napravila u novembru 2010: LP Duo: Lončar - Pavlović --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: