Niš: Ima li mesta za Šabana Bajramovića

Besplatni program Nišvil džez festivala “Prijatelji Šabanu“ još uvek je pod znakom pitanja, iako su poslednjih dana iz uprave Niša stigle ohrabrujuće informacije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2013.

21:45

Default images

Iako je prethodno najavljeno da Nišvil džez festival ove godine odustaje od organizovanja programa na River stejdžu posvećenog Šabanu Bajramoviću, Uprava za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine Grada Niša prihvatila je projekat Nišvila i prosledila ga Gradskom veću na odlučivanje.

Sada se čeka da li će Gradsko veće odobriti deo sredstava za ovaj besplatan program, koji je prethodnih godina privlačio veliki broj Nišlija ali i gostiju iz drugih gradova i inostranstva.

Posle višednevnih konsultacija sa nadležnima iz Sektora za projekte, pronađen je modus kako premostiti proceduralne nelogičnosti oko javnih nabavki, tako da je projekat na River stejdžu predat Upravi za privredu, koja ga je prosledila Gradskom veću na razmatranje.

“Gradsko veće prošle godine isti projekat nije ni stavilo na dnevni red pa je Nišvil festival, verujući u usmeno obećanje tadašnjeg gradonačelnika, organizovao dvodnevni besplatni program – i napravio ogroman finansijski gubitak”, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

U programu su tada učestvovali Dado Topić, Orkestra Bobana i Marka Markovića, sastav Aleksandra Kunje iz Brazila, italijanska grupa “Nema problema”, sastava “My people" i “International Šaban Bajramović tribute band”.

Besplatni program “Prijatelji Šabanu“ je kao svojevrsna uvertira u oficijelni program Nišvil džez festivala, prethodnih godina postao autentična manifestacija i značajno obogatio turističku ponudu grada Niša.

Nišvil džez festival ove godine održava se od 15. do 18. avgusta. Sve informacije o koncertima i događajima u okviru festivala možete pronaći OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: