Green Day večeras u Beogradu

Kalifornijska grupa Green Day održaće večeras u okviru festivala Calling 2013 koncert na Kalemegdanu, ispod bedema tvrđave u parku kod Kule Nebojša. Program počinje od 18 časova, a nastupiće i Atheist Rap, Superhiks i Hladno pivo.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2013.

14:56

Default images

Kalifornijska grupa Green Day doputovala je dan ranije u Beograd. Produkcija koju spremaju za spektakl na Kalemegdanu već se postavlja na binu kod Kule Nebojša. Razglas koji su doneli sa sobom je prestižne svetske makre Clair i-5, poznat po tome što ga trenutno koriste imena kao što su Bon Jovi, Black Sabbath, Guns ‘N’ Roses ili Roger Waters.

Rasveta koja se montira na binu široku 44 metra i visoku 17 metara sastoji se od oko 700 uređaja poslednje generacije meðu kojima je i veliki zid iza benda sastavljen od 288 LED kolor reflektora sa preko 50.000 svetlećih dioda!

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl Calling 2013 na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, a svi koji planiraju da ulaznice kupe na dan koncerta, mogu ih kupiti na blagajnama u Bulevaru vojvode Bojovića od 17 časova. Green Day su evropski deo turneje otvorili sa koncertima u Milanu i Trstu, gde su na svakom koncertu imali po 30.000 fanova. Na oba koncerta set lista se sastojala od oko 30 pesama sastavljenih od najvećih hitova i nekoliko obrada kao što su AC/DC i „Highway To Hell“, The Beatles „Hey Jude“ ili Rolling Stones „Satisfaction“.

Dva dana pred veliki koncert u Milanu, bend je napravio tajnu svirku u malom milanskom klubu Ohibo pred nekoliko stotina najvernijih fanova, time dokazavši da i dalje ume da ostvari direktan kontakt sa publikom, baš kao i na početku karijere pre 25 godina.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18 časova u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, i apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: