Kompilacija muzike "nevidljive scene Balkana"

Nezavisna izdavačka kuća Black Planet Records objavila je kompilaciju "Balkan Under The Radar: The Invisible Scene" na kojoj je pokušala da otkrije zanimljiva imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2013.

14:32

Default images

Black Planet Records u svom saopštenju kaže sledeće: "Najbitnije od svega je da smo pokazali da postoji mnogo talentovanih ljudi na ovim prostorima sa potpuno drugačijim pogledima na svet. Takođe su ostvarene razne saradnje i lepa prijateljstva. Još jedan od ciljeva nam je bio da pomirimo dve alternativne struje koje se često dele - bendovsku (sviračku) i elektronsku (producentsku) jer mislimo da u muzici više nema ograničenja a za pametnog čoveka i komarac je muzika. Uspelo smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika (sem Slovenije). Dobili smo čak i jednu numeru od kultnog benda Mizar! Takođe, kompilacija žanrovski je veoma šarena, tako da se tema kompilacije može svesti na šizofreniju."
Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve su ranije neobjavljene. Besplatno preuzmanje kompilacije je na bandcamp stranici izdavača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: