Kompilacija muzike "nevidljive scene Balkana"

Nezavisna izdavačka kuća Black Planet Records objavila je kompilaciju "Balkan Under The Radar: The Invisible Scene" na kojoj je pokušala da otkrije zanimljiva imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu.

Podeli

Black Planet Records u svom saopštenju kaže sledeće: "Najbitnije od svega je da smo pokazali da postoji mnogo talentovanih ljudi na ovim prostorima sa potpuno drugačijim pogledima na svet. Takođe su ostvarene razne saradnje i lepa prijateljstva. Još jedan od ciljeva nam je bio da pomirimo dve alternativne struje koje se često dele - bendovsku (sviračku) i elektronsku (producentsku) jer mislimo da u muzici više nema ograničenja a za pametnog čoveka i komarac je muzika. Uspelo smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika (sem Slovenije). Dobili smo čak i jednu numeru od kultnog benda Mizar! Takođe, kompilacija žanrovski je veoma šarena, tako da se tema kompilacije može svesti na šizofreniju."
Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve su ranije neobjavljene. Besplatno preuzmanje kompilacije je na bandcamp stranici izdavača.

Muzika

Posle ovoga muzika više nije bila ista

Tog 29. maja, pre tačno sto godina, najveći deo publike u tada mladom pariskom pozorištu “Théâtre des Champs-Élysées” bio je zgranut. Glasno su negodovali i zviždali komadu koji će izmeniti istoriju klasične muzike.

Muzika sreda 29.05. 16:01 Komentara: 10

House spektakl na "Dance areni"

Spisak izvođača koji će nastupiti na Dance Areni bogatiji je za još tri velika imena iz sveta house muzike. Steve Angello, Mark Knight i Tom Staar spremaju jedinstven house spektakl i prete da upišu svoja imena među istorijske nastupe Dance Arene.

Muzika sreda 29.05. 13:35 Komentara: 30

Počinje 5. jubilarni Mikser festival

Danas počinje peti, jubilarni Mikser, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija, koji se od 28. maja do 2. juna održava u beogradskoj četvrti Savamala, čija su svakodnevica i budući razvoj protkani kroz sve festivalske programe.

Muzika utorak 28.05. 15:00 Komentara: 4
strana 1 od 50 idi na stranu