20. rođendan festivala Sónar

Prestižni festival Sónar Barselona ovog juna obeležava svoj 20. rođendan programom koji potvrđuje i slavi imidž ovog festivala, a po prvi put menja lokaciju za dnevni deo programa (Sónar by Day) i to iz centra grada, sa platoa Muzeja savremene umetnosti (MACBA) na Monžuik /Plaça d’Espanya.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

09:30

Default images

Bat For Lashes, Jamie Lidell, Major Lazer, Justice djs, Diplo, Skrillex, Soulwax, AlunaGeorge, Derrick May, Raime, Laurent Garnier, Seth Troxler, TNGHT, Modeselektor, Francesco Tristano, Matthew Herbert dj, samo su deo dugačke liste izvođača (kompletan spisak izvođača poređanih po abecednom redu pogledajte ovde), koji se pridružuju ekipi koju predvode klasici elektronske muzike - Pet Shop Boys i Kraftwerk, koji će imati specijalni 3D šou.

Novitet jubilarnog izdanja festivala Sónar je Sonar+D, koji je poseban deo festivalskog programa posvećenog novim medijima i onome što se ranije zvalo Sónar Pro. Ovo je novi Sonarov brend u saradnji sa Mobile World Capital Barcelona, i predstavlja seriju aktivnosti sa centralnom temom mobilnost, praveći vezu između kreativnosti, tehnologije, inovacija i biznisa vidljivijom i pristupačnijom.

Noćni program - Sónar by Night ostaje na istom mestu, a to je veliki sajam u Barseloni tzv. Fira Gran Via.
Bat for lashes
Lista izvođača za ovo dvadeseto izdanje je u znaku proslave koja kombinuje velike klasike sa novim idejama u plesnoj muzici, kao i uobičajenim eksperimentalnim duhom festivala. Oko 130 umetnika će učestvovati na ovogodišnjem Sonaru.

Sónar već nekoliko godina ima jednako velika izdanja festivala širom sveta. U februaru je održan prvi Sónar Reykjavik, na Islandu, koji predstavlja prvu stanicu na internacionalnoj turneji ovog festivala, koja će se nastaviti sa SonarSound Tokyo (6. i 7. aprila) i Sónar São Paulo (24. i 25. maja), kulminirajući sa Sónar Barcelona (13, 14 i 15. juna). U 20 godina dugoj istoriji festivala, Sónar je ugostio više od 1.2 miliona posetilaca i predstavio više od 7.000 umetnika iz sveta muzike i različitih disciplina novih medija i multimedijalnih umetnosti.

Kako je bilo prošle godine na festivalu Sónar Barselona pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: