"Čorba" proslavila 35 godina rada

Rok grupa “Riblja Čorba” održala je sinoć koncert pred više hiljada ljudi u Kombank areni, povodom 35 godina uspešnog rada i objavljivanja 19. studijskog albuma pod nazivom “Uzbuna”.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nakon nastupa predgrupa “Čika Joca i Zmajevi” iz Novog Sada i “Kontrast” - benda klavijaturiste “Riblje Čorbe” Nikole Zorića, oko 21 čas popularni rokeri izašli su na scenu dočekani gromoglasnim aplauzom i vrištanjem fanova svih generacija.

Koncert su počeli pesmom “Ja ću da pevam”, a sledile su “Ja ratujem sam”, “Radiću šta god hoću” i sa novog albuma “Tu nema Boga, nema pravde” i “Uzbuna”.

“Dobro veče Beograde. Dobro veče Srbijo. Dobro veče Evropo i svete. Imamo goste i iz inostranstva. Arena je puna pravih ljudi. Biće ovo ljuto i opasno veče”, poručio je Bora Đorđević i za sve koji su ostali ispred Arene zapevao “Napolju”.

Smenjivali su se hitovi “Neću da ispadnem životinja”, “Rokenrol za kućni savet”, “Nemoj da ideš mojom ulicom”, “Dva dinara, druže”, i nove pesme “Izgubljen između jave i sna”, “Šerše la fam”, “Malograđanska”, “Užasno mi nedostaje”…

Nisu izostali ni prepoznatljivi Borini aforizmi, vicevi o Bosancima, poezija, saveti o rešavanju problema u poljoprivredi, uz pozdravljanje prisutnog lidera DSS-a Vojislava Koštunice i izvođenje pesme “Lelek Serba”.

Gosti koncerta bili su nekadašnji članovi grupe “Riblja Čorba” - Nikola Čuturilo Čutura i Momčilo Bajagić Bajaga, kao i Džon Mekoj koji je producirao četiri “Čorbina” albuma, uključujući i novi - “Uzbuna”.

Čuturilo je dočekan skandiranjem “Vrati se u Čorbu”, a sa svojim nekadšnjim kolegama odsvirao je “Sutra me probudi” i ”Zadnji voz za Čačak”.

Sa Bajagom, “Riblja Čorba” je izvela “Ja sam se ložio na tebe” i “Kad hodaš”, dok im se Mekoj pridružio u “Malograđanska” i “Volim, volim žene”.

Publika, u kojoj je bilo i fanova iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, skakala je uz “Kako je lepo biti glup”, “Ostaću slobodan” i plesala uz “Poslednju pesmu o tebi” i “Ljubav ovde više ne stanuje” .

Zvanični deo završen je numerom “Sam sam pao, sam se i ubio”, nakon čega je iscenirano pucanje u Đorđevića.

Posle dvočasovne svirke, članovi benda su izašli i na bis odsvirali najveće hitove: “Kada padne noć”, “Kad sam bio mlad”, “Ostani đubre do kraja” i “Lutka sa naslovne strane”, koju su posetioci sami horski otpevali, bez muzike.

Za kraj Đorđević je sa Prvim beogradskim pevačkim društvom izveo “Pogledaj dom svoj anđele”.

Kao što su najavili koncert, je završen nakon dva sata i 45 minuta, a nastupom u Areni grupa kreće na veliku turneju u okviru koje su planirani koncerti po svim većim gradovima Srbije, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske i Slovenije, kao i nastupi po Australiji i Americi.

Muzika

Večeras je 3. "Long Night" festival

Treći "Guarana Long Night" festival biće održan večeras, 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda, uz nastupe 15 domaćih i stranih izvođača, u organizaciji koncertne agencija "Long play".

Muzika subota 30.03. 10:12 Komentara: 2

Zabranjen nastup Kraftwerk u Kini

Vlasti u Kini zabranili su sastavu Kraftwerk nastup na jednom muzičkom festivalu u Pekingu, zbog pristanka da nastupe na koncertu podrške Tibetu pre skoro 15 godina, na kome zapravo nikada nisu svirali.

Muzika petak 29.03. 17:04 Komentara: 11

Exit: Erik Pric zvezda Dens Arene

Programu EXITove Dance Arene, jedne od tri najbolje diskoteke na svetu prema izboru prestižnih svetskih medija, pridružuje se još jedna superzvezda elektronske muzike - Eric Prydz. I to nije sve, nova imena na Dance Areni su i Amé b2b Dixon, Scuba live i Kate Boy.

Muzika petak 29.03. 11:55 Komentara: 5

20. rođendan festivala Sónar

Prestižni festival Sónar Barselona ovog juna obeležava svoj 20. rođendan programom koji potvrđuje i slavi imidž ovog festivala, a po prvi put menja lokaciju za dnevni deo programa (Sónar by Day) i to iz centra grada, sa platoa Muzeja savremene umetnosti (MACBA) na Monžuik /Plaça d’Espanya.

Muzika petak 29.03. 09:30 Komentara: 0

Opera za sve u Beču

Bečka državna opera prenosiće u aprilu, maju, junu i septembru brojne predstave uživo na velikom platnu na trgu isped zgrade Opere i to besplatno za sve Bečlije i njihove goste.

Muzika četvrtak 28.03. 19:34 Komentara: 1
strana 1 od 47 idi na stranu