Koncert Biljane Gorunović u NP-u

U okviru muzičke manifestacije "Belgrade Chopin Fest", u subotu 2. marta na Sceni "Raša Plaović" (20,30), biće održan koncert pijanistkinje Biljane Gorunović, saopšteno jeiz Nacionalnog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

18:25

Default images

Na programu će biti Šopenove kompozicije "Poloneza fantazija", "Sedam prelida" (izbor) i "Skerco" (cis mol), kao i svita-poema "Odjeci" Vasilija Mokranjca.

"Belgrade Chopin Fest" održava se od 28. februara do 3. marta u organizaciji MŠ Stanković i umetničkog udruženja Kreartiva, sa značajnim kulturnim i obrazovnim institucijama kao partnerima među kojima su Narodno pozorište u Beogradu, Jugokoncert, Kolarčeva zadužbina, Kulturni centar Beograda, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, Akademija umetnosti...

Festival koji slavi jednog od najvećih kompozitora - Frederika Šopena, okupiće mlade pijaniste, eminentne klavirske pedagoge, predavače i goste iz Srbije i inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: