Slayer nastupa u Beogradu 25. juna

Jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice, sastav Slayer, održaće 25. juna koncert u Kombank Areni u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2013.

10:11

Default images

Teži, brži i mračniji od ostalih, Slayer je postavio novi standard koji su ostali počeli da prate. Tom Araja (bas i vokali), Keri King i Džef Hanemen (gitare) i Dejv Lombardo (bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr već i stav.

S obzirom na to da nikada nisu svirali u Beogradu, organizatori najavljuju beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert koji će vam pokazati zašto Slayer smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika benda odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio“ i „ublažio“ svoj muzički izraz poput pojedinih „praoca metala“ ili ga komercijalizovao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada“ od medijskih kompanija širom sveta među kojima su Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.

Da su i danas fokusirani na istinu svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood“.

„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom“, rekao je Araja. „U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljom.“ Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina Revolver, SPIN i Metal Hammer, proglasila je Slayer za „Best Live Band“ na svetu.

Nastupali su na brojnim festivalima a ušli su i u istoriju čineći „The Big Four“ sa Metallicom, Megadethom i Antraxom na „Sonisphere" festivalu.

Ono sto je Slayer razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. S toga nije ni čudo sto su opstali na muzičkoj sceni više od 3 decenije i što većina novijih heavy, thrash i punk bendova tvrdi da su im upravo Slayer bili uzor a među njima su bendovi kao što su Ministry, Deftones, Slipknot, Sepultura i dr.

U promo periodu, od petka, 22. februara do 3. marta, ulaznice će biti po jedinstvenoj ceni od 1700 dinara. Od 4. martado 2. juna ulaznice će biti 1900 dinara a zatim, do datuma koncerta, po ceni od 2200 dinara.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova Kombank Arene i Eventima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: