Dejvid Bouvi: 66. rođendan i album!

Rokenrol božanstvo Dejvid Bouvi, danas – 8. januara – slavi 66. rođendan. "Mršavi Beli Vojvoda" u tu čast poklanja pesmu "Where Are We Now?", najavu prvog albuma posle deset godina pauze – "The Next Day", koji će se pojaviti u martu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 08.01.2013.

09:20

Default images

Bouvi je danas iznenadio sve svoje fanove potpuno novom pesmom, koja prekida decenijsko "ćutanje", tokom kojeg su se mnogi pitali da li se legenda povukla zauvek i otišla u penziju.

Osim sporadičnog pojavljivanja na pesmama i albumima TV on the Radio ili Skarlet Johanson, niko nije imao priliku da čuje Bouvija kako peva još od kada je Džordž (W) Buš bio re-izabran. Čak su i Flaming Lips u svojoj pesmi "Is David Bowie Dying?" pitali javno ono što je mučila i mnoge druge...

Na sreću, Bouvi se samo odmarao... Na albumu "The Next Day" nalazi se 14 potpuno novih pesama koje su nastale u saradnji sa starim i cenjenim saradnikom, producentom Tonijem Viskontijem, s kojim je radio na "Space Oddity", "Young Americans" i "Scary Monsters...", kao i na pločama "Heathen" i "Reality".

Zvanično saopštenje na sajtu Dejvida Bouvija kaže da je album nastao u Njujorku, gde bivši "Zigi Stardast" i živi. Zašto je Bouvi okrenuo leđa slavi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: