"Dani Jarbola" u decembru u BG-u

Beogradska grupa "Jarboli" u prvoj polovini decembra pripremila je nekoliko multimedijalnih akcija, među kojima su premijera novog spota "Ništa", zatim retrospektivna izložba fotografija o bendu i na kraju specijalna projekcija njihovih starih spotova.

Podeli

Sa aktuelnog albuma "Zabava" (2011) u četvrtak 6. decembra pojaviće se na Jutjubu i TV stanicama u Srbiji i regionu spot za pesmu "Ništa", koji sa ukupnom dužinom trajanja od 8 minuta pevač "Jarbola" Boris Mladenović opisuje kao "kratki umetnički film".

Spot "Ništa" je snimljen zimus u okolini Gružanskog jezera kod Kragujevca, režirao ga je Rastko Petrović a direktor fotografije je Aleksandar Pavlović.

"Odlučili smo da se poigramo filmskim jezikom. Slika nije samo podrška za zvuk, nego slika ima svoju emociju koja je u igri sa pesmom", objašnjava Mladenović. "Nema dijaloga, nema ničega, sve je u emociji, u nekakvom apstraktnom narativu".

Spot "Ništa" će prvi imati priliku da vide zvanice i novinari na njegovoj promociji od 20:00 u sredu 5. decembra u prostoru New Media HUB, Karađorđeva 59 u Beogradu.

Izložba fotografija autora Srđan Veljovića "Jarboli 1996 - radovi u toku" biće otvorena 6. decembra u 19:00 časova u Studentskom kulturnom centru Beograda, a trajaće do 16. decembra.

"Srđan je fotograf koji nas prati od 1996. godine u svim situacijama, od koncerata nadalje, i ima stvarno veliku kolekciju i ozbiljan uvid kako smo izgledali tokom ovih godina", kaže Mladenović.

Konačno, 12. decembra od 20:00 časova u velikoj dvorani SKC-a u Beogradu biće prikazana retrospektiva spotova "Jarbola, koju je Mladenović opisao kao "zanimljiv dokument kako su izgledali ne samo "Jarboli", nego i Beograd, poslednjih 20 godina".

"Prikazani u kontinuitetu i montirani sa izjavama režisera i drugih učesnika u njihovoj produkciji, ovi spotovi pružiće potpuniju sliku rada ove grupe u segmentu koji nije čisto muzički, kao i šire mreže autora sa kojima su "Jarboli" razvijali različite moduse kreativne saradnje", kažu "Jarboli".

Muzika

Novogodišnji singl Autoparka

Autopark i ove godine ima novogodišnju poklon pesmu za svoje fanove, "Dva delfina (klikera)". Ovog puta "poklon" je tizer i prva pesma sa kompilacije koju za kraj zime/početak proleća sprema Pop Depresija.

Muzika ponedeljak 31.12. 14:03 Komentara: 0

Kristali sviraju "samo bluz"

Nakon što su početkom decembra i zvanično najavili da rade na novom albumu koji će se zvati "Samo bluz", Kristali su objavili spot za naslovnu numeru sa ploče.

Muzika nedelja 30.12. 20:17 Komentara: 7

Beograd dočekao "Smak"

U prepunoj beogradskoj Areni, pred oko 20.000 ljudi, kragujevačka rok grupa „Smak” (osnovana 1971) održala je u subotu uveče (29. 12) koncert za pamćenje, u originalnom sastavu, posle 20 godina pauze.

Muzika nedelja 30.12. 00:56 Komentara: 206

Gudači i Milenković nastupili u BG

Jedinstveni beogradski kamerni ansambl Gudači Svetog Ðorđa i najpopularniji srpski violinista Stefan Milenković održali su večeras u prepunoj Kolarčevoj zadužbini tradicionalni novogodišnji koncert.

Muzika subota 29.12. 23:40 Komentara: 1

Pulp: Prva pesma posle 10 godina

Pulp je završio godinu ponovnog okupljanja novom pesmom. Bend je objavio „After You”, prvu numeru posle 10 godina - zabavni plod saradnje sa Džejsmom Marfijem iz LCD Soundsystem.

Muzika subota 29.12. 19:56 Komentara: 2

Joko Ono o razlazu Bitlsa

Nakon Pola Makartnija, koji je o tome govorio pre nekoliko meseci, udovica Džona Lenona Joko Ono iznela je svoju verziju raspada Bitlsa navodeći da su do njega dovele tenzije među članovima legendarne grupe.

Muzika subota 29.12. 15:28 Komentara: 15
strana 1 od 52 idi na stranu