Fransisko Flores nastupa u SKC-u

Čuveni trubač iz Venecuele Fransisko “Paćo” Flores nastupiće 2. novembra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, sa početkom u 20 časova.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2012.

15:49

Default images

Floresa će na klaviru pratiti Hose Galjego Himenes dok će kao gost programa nastupiti trubač Mladen Đorđevič.

Podjednako uspešan u klasičnom i popularnom repertoaru, Flores u svojim nastupima iskazuje nesputanu energiju obojenu najfinijim instrumentalnim bojama. Istaknuti je promoter savremene muzike i donosi inovacije suvereno vladajući instrumentom, a njegov repertoar sadrži narudžbine mnogih kompozitora.

Ovaj znameniti muzičar dobitnik je prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima Moris Andre, Filip Džouns i Ćita di Porcija.

Školovan u okviru čuvenog Sistema omladinskih i dečijih orkestara Venecuele, stekao je slavu nastupajući kao solista sa orkestrima kao što su Kijevska filharmonija, Kamerata Sankt Peterburga, Orkestarski ansambl Pariza, NHK orkestar iz Japana, kao i Simfonijski orkestar Simon Bolivar iz Venecuele. Na resitalima je nastupao u prestižnim dvoranama kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Sala Plejel u Parizu i Tokio Opera Siti.

Sa Bras kvintetom Simon Bolivar, čiji je osnivač, gostovao je nebrojeno puta u zemljama Evrope, Južne Amerike kao i u SAD i Japanu.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: