Micuko Učida otvara ciklus velikana

Japanska pijanistkinja Micuko Učida otvoriće 15. septembra uveče 16.sezonu ciklusa koncerata Velikani muzičke scene Kolarčeve zadužbine, najavio je organizator Centar za muziku Kolarčeve zadužbine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

16:22

Default images

Prema rečima urednice programa Mime Lazarević, legenda svetske muzičke scene Učida, pravi superstar klasične muzike, nastupiće prvi put u Beogradu.

Japanka po rođenju, školovala se u Beču a danas žiteljka Londona, za njene nastupe mesecima su unapred rasprodata mesta i u najprestižnijim dvoranama širom sveta a svako novo diskografsko izdanje se nalazi na listama najprodavanijih diskova, istakla je Lazarević.

Za snimke svih Mocartovih sonata kao i Mocartovih koncerata sa Engleskim kamernim orkestrom, Učida je osvojila nagrade Gramofona a istim priznanjem je nagrađena i za izvođenje svih Debisijevih etida i za Šenbergov klavirski koncert.

Dobitnica nagrade Gremi, plemiće titule koju je dobila 2009.godine Dame Commander of the Order - Velike Britanije, u maju je dobila jedno od najprestižnijih priznanja u umetničkoj muzici Zlatnu medalju Kraljevskog filharmonijskog društva.

Na svom prvom nastupu u našoj zemlji sviraće dela Šopena, Šumana i Mocarta.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 2.000 i 2.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: