Izgubljeni "Pistolsi" na internetu

Demo snimak kontroverzne pesme "Belsen Was a Gas" grupe Sex Pistols, za koji se verovalo da je davno izgubljen, sada se pojavio na internetu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

15:53

Default images

Numera koju je navodno napisao basista Sid Višus (Sid Vicious) o nacističkom koncentracionom logoru u Nemačkoj postala je deo seta koji su "Pistolsi" svirali na koncertima od 1977. godine. Do nedavno, postojali su samo snimci sa koncerata i verzija na kojoj peva pljačkaš vozova Roni Bigs, piše "NME".

Na originalnom demo snimku peva frontmen Džoni Roten (Johnny Rotten), dok Višus svira bas.

Demo je, navodno, pronađen kada su snimci grupe prebacivani iz "Virgina" u "Universal" početkom godine.

Pesma je izazvala mnogo kontroverzi zbog šokantnog teksta i teme - koncentracionog logora Bergen Belsen, koji su 1945. oslobodili Britanci. Najmanje 50.000 ljudi nastradalo je u kampu u kome, za razliku od naslova pesme, nisu postojale gasne komore.

Roten je kasnije priznao da je pesma bila "neukusna" čak i za bend poznat po šokiranju javnosti i kontroverznoj muzici i da je trebalo da bude odbačena.

Muzički magazin "NME" prenosi da će se restaurisana verzija numere naći na albumu "Never Mind The Bollocks, Here''s The Sex Pistols" koji će se pojaviti 24. septembra povodom 35-godišnjice izlaska čuvenog albuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: