Završen banjalučki Jelen Demofest

Dodelom nagrada završen je peti po redu "Jelen Demofest" koji se svake godine održava u Banjaluci, a prvu nagradu za najbolju demo grupu odneo je banjalučki bend Neuro.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.07.2012.

15:21

Default images

Osim prvog mesta, hard rok petorci pripale su i vredne nagrade - besplatno snimanje i produkcija albuma, kao i spot u produkciji MTV-a. Drugo mesto i binska oprema u vrednosti od 3.000 evra pripala je riječkim pankerima "Kraj programa", dok je treće mesto osvojio bihaćki bend Dede Putra, a nagrada se sastojala od binske opreme u vrednosti od 2.000 evra.

Nagrada koja je na sinošćnjem zatvaranju premijerno uručena bila je "Plavi bas" koju je osvojio član kragujevačkog benda "Lazy Cats" Nemanja Ristović, koji je proglašen najboljim basistom festivala.

Bas gitaru jedinstvenog izgleda dobitniku je predao Vlatko Stefanovski, saopštili su organizatori festivala. Još jedno priznanje je prvi put dodeljeno, uz najavu da će takođe postati tradicionalno, a to je nagrada agencije Aquarius, organizatora festivala koja se sastoji od novčanog iznosa od 1.000 evra.

Nagradu je osvojio beogradski bend Vila Filozofina. Pobednici festivala su izabrani među 11 finalista konkursa petog "Jelen Demofesta" na koji je bilo prijavljeno oko 400 bendova.

U revijalnom delu večeri nastupili su Psihomodo pop i Sopot, a tačku na peto izdanje popularnog demo festivala stavili su di-džej Spark i di-džej Goran Starčević.

Ovogodišnji "Jelen Demofest" počeo je 26. jula u Banjaluci izložbom fotografija “Serbian jazz, bre” u Gradskom pozorištu “Jazavac”. Posetioci su do zatvaranja festivala (28. jula) mogli da uživaju slušajući bendove koji su učestvovali na takmičenju, ali i one koji su nastupali tokom revijalnog dela, kao što su Aesthetic Empathy, Majke, Zemlja gruva i mnogi drugi.

Tokom trajanja te manifestacije posetioci su pored muzičkog programa bili u prilici da vide projekcije muzičkih filmova, kao i izložbu strip radova Zorana Janjetova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: