Čorba dogodine nastupa u Zagrebu

Rok grupa Riblja čorba i njen frontmen Bora Ðorđević nastupiće naredne godine u Zagrebu, najavio je Ðorđević u razgovoru za internet portal MojZagreb.info.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Stvari se menjaju na bolje i to je razlog zašto pripremamo povratnički koncert i to ne na mala vrata kroz manje gradove, već velika, u Zagrebu. Za sada ne mogu definisati datum, ali u prvoj polovini 2013. godine sigurno", rekao je Ðorđević u Čakovcu gde se zaustavio nakon uspešnog nastupa u Sloveniji na putu za Beograd.

Jedan od razloga najavljenog nastupa je i velik broj Hrvata, iz Zagreba, Rijeke, Pule, Splita i mnogih drugih gradova koji dolaze na koncerte u Sloveniji, rekao je Ðorđević.

"Baš iz Splita na sve naše koncerte dolazi bračni par koji su na rukama istetovirali ime naše grupe. Pozdravio sam nedavno nastup Prljavog kazališta u Beogradu i nadam se da će i nama uzvratiti isto", rekao je Ðorđević koji veruje da bez obzira na različita politička opredelenja rokenrol, kao i muzika uopšte, moraju biti iznad pogleda na svet.

"Uvek sam tvrdio da je Čakovec u ex Jugi bio najrokerskiji grad i uvek rado navratim baš ovde", kazao je Bora Čorba koji u Čakovec uvek rado svrati kod svog prijatelja Franca Kokalja.

Na pitanje da li zna koliko ljudi u Hrvatskoj prati njihov rad s obzirom na to da pesme Riblje čorbe caruju na hrvatskom crnom tržištu, Bora Čorba je rekao da je većina pesama na YouTube-u, pa nije problem doći do njih.

"Spoznaja o slušanosti dovoljno govori o našim pripremama za koncert u Zagrebu", rekao je on i najavio novi album koji bi trebalo da ugleda svetlo dana krajem jeseni.

Bora Čorba nije propustio da kaže da je i dalje vrlo aktivan u D S S-u Vojislava Koštunice i to u glavnom odboru i da je razočaran nedavnim izborima u Srbiji. Dementovao je priče da se razveo od supruge, ističući da on i žena često odlaze na odmor na planinu Rudnik, ali da su zbog posla najviše vezani uz svoju kuću.

Muzika

Nikolas Džar 31. avgusta u Bašti SC

Jedan od najatraktivnijih i najtalentovanjih muzičara mlađe generacije, Nikolas Džar (Nicolas Jaar) ima samo 22 godine, nastupiće "live" sa svojim bendom u petak 31. avgusta u 22h u Bašti Sava Centra.

Muzika utorak 31.07. 17:11 Komentara: 1

Snoop Dogg napušta rep

Nakon spekulacija medija o tome da li je novi album Snoop Dogga samo izlet u rege vode ili njegovo potpuno udaljavanje od rep muzike, stigao je i odgovor poznatog repera.

Muzika utorak 31.07. 13:02 Komentara: 6

Prljavo kazalište dolazi u decembru

Hrvatski bend Prljavo kazalište neće nastupiti na ovogodišnjem Beer Fest-u u avgustu, već će umesto toga održati koncert u Kombank areni 22. decembra, najavila je Beogradska kulturna mreža.

Muzika ponedeljak 30.07. 20:07 Komentara: 19
strana 1 od 63 idi na stranu