Flaming Lips svetski rekorderi!

Američki rok bend Flaming Lips oborio je svetski rekord i ušao u Ginisovu knjigu rekorda po broju održanih koncerata u različitim gradovima za 24 sata, završivši svoj osmi nastup u Nju Orleansu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

11:38

Default images

Njihov put je počeo dan ranije u Memfisu u Tenesiju, a koncerti su bili prenošeni preko interneta na dodeli "O" nagrada. Pre njih je ovaj muzički rekord rekord držao Džej Zi sa sedam nastupa u isto toliko gradova u 24 sata.

Pevač grupe Vejn Kojn nazvao je ovo dostignuće ''apsurdnom radošću''.

Dok je bend Flaming Lips svirao, Selena Gomez, američki muzičar Big Freedia, pop duo Karmin, Adam Lambert, iamamiwhoami i rok bend 30 Seconds to Mars izabrani su za dobitnike "O" muzičkih nagrada.

Bend Flaming Lips postoji od 1983. godine, objavio je preko 10 albuma, među kojima su su ''Hear It Is'' (1986), ''Zaireeka'' (1997), ''Embryonic'' (2009).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: