Merilin Menson šou u Areni

Crni baloni i crne konfete, mikrofon u obliku noža i gust dim upotpunili su subotnji nastup ekscentričnog američkog muzičara Merilina Mensona pred desetak hiljada fanova u Beogradskoj areni.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli

"Hvala vam što ste me pozvali u svoju zemlju", rekao je Menson, koji je tokom celog koncerta između pesama komunicirao sa publikom. Fanovi su Mensona, koji se pojavio iza crne zavese, dočekali sa podignutim mobilnim telefonima i fotoaparatima, na nastupu u okviru prvog "IQ Music" festivala.

Tačno u ponoć uz instrumental "Suspiria (Goblin song)" Menson se pojavio u kožnom mantilu sa crvenom farbom preko oka. Dolazak u prestonicu Srbije Menson je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici ispratio rečima: "U Srbiji sam. Ne u filmu".Prve stihove pesme "Hey, Cruel World", pratilo je vrištanje publike, a euforija je nastavljena i uz "Disposable Teens", "No Reflection", "mOBSCENE", "The Dope Show"…Inače poznat po ekscentričnim nastupima, Menson se sinoć uzdržao od "horor" scena.

Tokom jednočasovnog koncerta publika je čula i "Rock is dead", "Slo-Mo-Tion", obrade "Personal Jesus" (u originalu "Depeche Mode") i "Sweet Dreams" ("Eurythmics")…

Posetioci su u ritmu skandirali kada se pojavio za improvizovanom govornicom na kojoj je bio znak za opasnost od visokog napona i otpevao "Antichrist superstar", a sledio je još jedan bis i numera "Beautiful people".

IQ Music festival pod sloganom "Misli svojom glavom" otvorio je u 18 časova novosadski rok bend DreDDup, a sledili su makedonski Mizar, Block Out i slovenački sastav Lajbah.

Osim poznatih numera "Tanz mit Laibach", "Die Liebe", "Brat moj", Lajbah je predstavio muziku koju su napisali za film "Čelično nebo" (Iron Sky).

Na repertoaru jednočasovnog koncerta Block Outa bile su pesme "Protiv sebe", "Nedostupna polja", "Majdan", "Raskorak", "Zadrži svoj dah"…. Publici su se predstavili i pioniri "darkvejva" u regionu, Mizar. Svrstavaju se u rok muziku, a kroz njihov zvuk se provlače prizvuci balkanskog etna u dosta mračnoj atmosferi kojoj posebno doprinosi glavni vokal, Goran Tanevski, čije je pevanje zasnovano na crkvenoslovenskom pojanju.

Festival su prvi put organizovali Arena Beograd i Beogradska kulturna mreža uz podršku "Jelen Live"-a, sa ciljem da predstave muzičare koji svojim specifičnim i autentičnim izrazom već godinama privlače pažnju publike.

Muzika

Simfonija u magacinu

Violončelistkinja Jelena Mihailović oformila je simfonijski orkestar sačinjen od najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti i učenika srednjih muzičkih škola, a umetnici vežbaju u magacinu "Metalservisa" u Beogradu, kako bi pripremili program za zatvaranje BELEF-a 13. avgusta.

Muzika subota 30.06. 10:32 Komentara: 2

Jelen TOP10 turneja stiže u Beograd

Jelen top 10 turneja se približila kraju, a besplatno beogradsko finale koje će se odigrati na Ušću, 4. dana Belgrade Calling festivala, u subotu 30. juna željno iščekuju i publika i muzičari. Ulaz je slobodan, nisu potrebne posebne ulaznice, kao ni da posetioci imaju ulaznice za neki od prethodna tri festivalska dana.

Muzika petak 29.06. 14:38 Komentara: 5

Flaming Lips svetski rekorderi!

Američki rok bend Flaming Lips oborio je svetski rekord i ušao u Ginisovu knjigu rekorda po broju održanih koncerata u različitim gradovima za 24 sata, završivši svoj osmi nastup u Nju Orleansu.

Muzika petak 29.06. 11:38 Komentara: 3
strana 1 od 63 idi na stranu