Merilin Menson šou u Areni

Crni baloni i crne konfete, mikrofon u obliku noža i gust dim upotpunili su subotnji nastup ekscentričnog američkog muzičara Merilina Mensona pred desetak hiljada fanova u Beogradskoj areni.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.06.2012.

07:59

Default images

"Hvala vam što ste me pozvali u svoju zemlju", rekao je Menson, koji je tokom celog koncerta između pesama komunicirao sa publikom. Fanovi su Mensona, koji se pojavio iza crne zavese, dočekali sa podignutim mobilnim telefonima i fotoaparatima, na nastupu u okviru prvog "IQ Music" festivala.

Tačno u ponoć uz instrumental "Suspiria (Goblin song)" Menson se pojavio u kožnom mantilu sa crvenom farbom preko oka. Dolazak u prestonicu Srbije Menson je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici ispratio rečima: "U Srbiji sam. Ne u filmu".



Prve stihove pesme "Hey, Cruel World", pratilo je vrištanje publike, a euforija je nastavljena i uz "Disposable Teens", "No Reflection", "mOBSCENE", "The Dope Show"…Inače poznat po ekscentričnim nastupima, Menson se sinoć uzdržao od "horor" scena.

Tokom jednočasovnog koncerta publika je čula i "Rock is dead", "Slo-Mo-Tion", obrade "Personal Jesus" (u originalu "Depeche Mode") i "Sweet Dreams" ("Eurythmics")…

Mizar (Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ)
Posetioci su u ritmu skandirali kada se pojavio za improvizovanom govornicom na kojoj je bio znak za opasnost od visokog napona i otpevao "Antichrist superstar", a sledio je još jedan bis i numera "Beautiful people".

IQ Music festival pod sloganom "Misli svojom glavom" otvorio je u 18 časova novosadski rok bend DreDDup, a sledili su makedonski Mizar, Block Out i slovenački sastav Lajbah.

Osim poznatih numera "Tanz mit Laibach", "Die Liebe", "Brat moj", Lajbah je predstavio muziku koju su napisali za film "Čelično nebo" (Iron Sky).
Block Out (Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ)
Na repertoaru jednočasovnog koncerta Block Outa bile su pesme "Protiv sebe", "Nedostupna polja", "Majdan", "Raskorak", "Zadrži svoj dah"…. Publici su se predstavili i pioniri "darkvejva" u regionu, Mizar. Svrstavaju se u rok muziku, a kroz njihov zvuk se provlače prizvuci balkanskog etna u dosta mračnoj atmosferi kojoj posebno doprinosi glavni vokal, Goran Tanevski, čije je pevanje zasnovano na crkvenoslovenskom pojanju.

Festival su prvi put organizovali Arena Beograd i Beogradska kulturna mreža uz podršku "Jelen Live"-a, sa ciljem da predstave muzičare koji svojim specifičnim i autentičnim izrazom već godinama privlače pažnju publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: