Sutra festival rane muzike u BG-u

Festival rane muzike, sedmi po redu, počinje 9. juna u Crkvi Svetog Petra, a do 17. juna predstaviće se sedam ansambala i 14 solista iz zemlje i inostranstva, najavili su organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na 14 koncerata nastupiće ansambli "Renesans", "Temenos", "VisAntiqua", "Flauto Dolce", "Belgrade Baroque", "New Trinity Baroque" (SAD), Ansambl Studija za ranu muziku.

Najavljeni su čembalisti Svetlana Stojanović, Bojana Dimković, Milan Popović i Isidora Kuzmanović, lautista Darko Karajić, violončelista Andre Loren O’Nil (SAD), violinistkinje Keri Kros i Adriana Post (SAD), flautistkinje Karolina Beter (Nemačka) i Meila Tome (Brazil), i drugi.

Festival rane muzike osnovan je 1991. godine i održavao se do 1996. Studio za ranu muziku, koji ove godine obeležava 20 godina rada, odlučio je da obnovi festival.

Umetnički direktor manifestacije Predrag Gosta objasnio je da želja da se Festival rane muzike obnovi postoji već dugi niz godina i da su se uslovi za to stekli tek sada, jer se prostor, gde se festival ranije održavao, do nedavno renovirao.

Festival će otvoriti ansambl "Renesans". Koncerti počinju u 20 i 21.15 sati, a ulaznica košta 100 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu