Faith No More i Jessie J na Ušću

Kultni američki sastav Faith no More, mlada pop zvezda Jessie J, kao i veterani Public Enemy, PIL i The Sisters Of Mercy nastupiće uz već najavljenog Ozzy Osbournea i prijatelje na prvom festivalu Belgrade Calling koji će se održati 27. 28. i 29. juna na Ušću.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2012.

12:26

Default images

Zvezda prvog festvalskog dana biće mlada pop zvezda iz Britanije Jessie J, čiji je debitnantski album „Who You Are“ najprodavaniji debi album prošle godine. Festival će otvoriti grupa S.A.R.S., a posle njih će nastupiti hip-hop i rap velikani Public Enemy. Posle njihovog nastupa najavljena je i "zvezda iznenađenja".

„Reč je o bendu koji je izuzetno dobar za live nastupe, ali to ime ćemo objaviti desetak dana pre festivala“, najavio je Boban Milošeski, generalni direktor Avalon produkcije, koja je organizator festivala.

Binu će zatim preuzeti Example nakon kojeg nastupa Jessie J. „Bez obzira na to da li vam se dopada ono što ona radi, ona to radi vrlo dobro, i veoma je teško bukirati ovako velike i aktuelne zvezde“, kazao je Milošeski.

Britanske legende Orbital održaće nakon nje specijalni ponoćni koncert na kojem će predstaviti novi album. Zanimljivo je da je ovo njihov prvi nastup na Balkanu uopšte.

Program drugog dana festivala ranije je saopšten, a više o tome možete pročitati OVDE.

„Nećemo imati Black Sabbat, ali biće interesantno slušati kako Slash svira na osam pesama benda zajedno sa Osbourneom“, saopštili su organizatori.

Poslednji dan otvara povratnički nastup benda Ugly Kid Joe koji će predstaviti novi album. Nakon njih nastupa bend The Horrors, koji je ove godine NME proglasio najboljim novim bendom u Velikoj Britaniji.

Prvi put u Beograd dolaze i PIL (Public Image Limited) koji nastupaju sledeći, a posle njih binu preuzima sastav The Darkness. Najveća zvezda te večeri biće Faith no More koji će ove godine nastupiti još svega nekoliko puta.

„Pošto je ovo jedno klasično rok veče, umesto di džejeva festival će zatvoriti bend The Sisters of Mercy“, najavili su organizatori.



Boban Milošeski je dodao da je, uprkos negativnoj kampanji prethodnih decenija, Beograd ostao centar ovog dela Evrope i zbog toga je važno da ima ovako veliki festival. "Postoje tehničke mogućnosti na Ušću, postoji mogućnosti i volja, pa je zato važno da i Beograd ima svoj festival. Trudićemo se da festival organizujemo i sledeće godine i da povećamo kapacitet na pedeset hiljada gledalaca."

Posetioci će moći da kupe jednodnevne, dvodnevne za 28. i 29.(5.990) i trodnevne (7.990) ulaznice, koje će se u prodaji naći od ponedeljka. Cena ulaznica za prvi dan biće 3.490, za drugi od 2.990 do 4.500, a za treći dan koštaće 3.990 dinara.

Sve informacije o festivalu možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: