Jadranka Jovanović neće biti Karmen

Popularna opera Žorža Bizea “Karmen” u režiji Nebojše Bradića neće imati, kako je ranije najavljeno, treću premijeru 7.aprila sa Jadrankom Jovanović u naslovnoj ulozi.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

12:15

Default images

Uprava Opere Narodnog pozorišta saopštila je da će Karmen kao i na drugoj premijeri održanoj 25.marta pevati Aleksandra Angelov a Don Hozea Janko Sinadinović.

Karte se prodaju po regularnoj ceni za redovni repertoar, koštaju 800 dinara iako će predstava imati brojne prve nastupe. U ulozi Mikaele prvi put će nastupiti Ivana Petrović, Eskamilja Aleksandar Stamatović, Fraskitu će prvi put pevati Svetlana Bojčević Cicović a Mercedes Željka Zđelar, a Mihailo Šljivić će nastupiti u ulozi Zuniga koju je na dve premijere pevao Dragoljub Bajić.

Prvu i drugu premijeru dirigovao je gost iz Nemačke, šef dirigent i umetnički direktor Bernske opere Srboljub Dinić a predstavu 7.aprila dirigovaće Zorica Mitev Vojnović.

Scenografiju je uradio Geroslav Zarić, kostime Katarina Grčić Nikolić, dok je za koreografiju bila zadužena Emilija Jovanović, gošća iz Španije.

Na prvoj premijeri najpopularnije opere svih vremena koja je na sceni nacionalnog teatra poslednji put obnovljena 1996.godine, 24.marta Karmen je pevala Dragana del Monako a na drugoj premijeri 25. marta Angelov.

Najavljivana kao treća Karmen 7.aprila, Jovanović je izrazila nezadovoljstvo što ulogu Karmen neće pevati na prvoj premijeri jer je nakon tolikih premijera “Karmen” širom sveta kao umetnica zaslužila da na matičnoj sceni prvi put peva premijeru.

Jovanović je tada na konferenciji za novinare organizovanom povodom premijere "Karmen" izjavila novinarima da je Karmen pevala u 12 svetskih produkcija, od Rio de Žaneira, preko Tokija, pa sve do poslednje, 2008. godine, u Abu Dabiju.

"U Narodnom pozorištu od 1988. godine od kada sam član, desila se jedna premijera "Karmen“, 2006. godine u kojoj nisam učestvovala", kazala je Jovanović.

Ona je, tada, ocenila da premijera može biti samo jedna, nema tri premijere. Jadranka Jovanović danas nije bila dostupna za komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: