Šest babuški za Rusiju na Evrosongu

Folklorna grupa Buranovskije babuške, sastavljena od šest žena u tradicionalnoj nošnji, predstavljaće Rusiju na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije, koje će se u maju održati u Bakuu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Za starice, koje dolaze iz autonomne republike Udmurtije, oko 1.300 kilometara istočno od Moskve, i od kojih najstarija ima 76 godina, ovo je treći, uspešni, pokušaj da budu izabrane za predstavnika svoje zemlje na Evroviziji.

Babuške su pobedile sa pesmom "Žurka za svakoga" koja je mešavina modernog popa i folka, a među njihovim konkurentima bio je i pobednik Evrovizije 2008. Dima Bilan kao i Julija Volkova, bivša članica grupe Tatu. One pevaju na svom maternjem, udmurtu jeziku, koji je srodan finskom, koji govori oko 325.000 ljudi.

Ovogodišnji Evrosong je definitivno u znaku "zrelih zvezda", jer će pored Babuški u Bakuu, u maju, nastupiti i 75-godišnji Englbert Hamperdink kao predstavnik Velike Britanije.

Muzika

LP Duo promoviše album 4. aprila

LP Duo - koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović - održaće koncertnu promociju svog najnovijeg CD-a sa kompletnim delima za dva klavira danskog kompozitora Kim Helwega u UK Parobrod, u sredu 4. aprila sa početkom u 20h.

Muzika petak 30.03. 16:18 Komentara: 0

Vodimo vas na prvi balkanski PLN

DJ Cristian Varela i njegov partner Marco Bailey u okviru serijala klupskih žurki „Pornographic Label Night“ stižu i u Beogradu, gde će 31. marta nastupiti u KPGT-u (stara šećerana).

Muzika petak 30.03. 01:35 Komentara: 0

Punk-rock koncert za decu Svratišta

U ponedeljak 2. aprila u 22h u Gun Clubu koncert će održati jedna od "najkompleksnijih punk/rock grupa današnjice" A Wilhelm Scream (sa gostima), a posetioci koncerta će se uključiti u akciju prikupljanja odeće i obuće za korisnike Svratišta u Beogradu.

Muzika četvrtak 29.03. 12:01 Komentara: 0

Preminula bendžo legenda Erl Skrags

Muzičar Erl Skrags (Earl Scruggs), pionir blugrasa i sviranja na bendžu, koji je značajno pomogao u modernizaciji kantrija i čiji je zvuk bio inspiracijama brojnim zvezdama od Džonija Keša do Henka Vilijamsa, preminuo je u 88. godini.

Muzika četvrtak 29.03. 11:19 Komentara: 0

Ikone house muzike u BG-u 7. aprila

Freedom Music nastavlja svoje muzičko putovanje i još jednom u naš grad, 7. aprila u 22 sata u Depo Magacin, dovodi velika imena svetske, elektronske muzičke scene, Kevina Saundersona, njegovu grupu Inner City i pionira, začetnika house žanra - Frankie Knucklesa.

Muzika četvrtak 29.03. 10:31 Komentara: 0
strana 1 od 47 idi na stranu