Šest babuški za Rusiju na Evrosongu

Folklorna grupa Buranovskije babuške, sastavljena od šest žena u tradicionalnoj nošnji, predstavljaće Rusiju na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije, koje će se u maju održati u Bakuu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.03.2012.

23:45

Default images

Za starice, koje dolaze iz autonomne republike Udmurtije, oko 1.300 kilometara istočno od Moskve, i od kojih najstarija ima 76 godina, ovo je treći, uspešni, pokušaj da budu izabrane za predstavnika svoje zemlje na Evroviziji.

Babuške su pobedile sa pesmom "Žurka za svakoga" koja je mešavina modernog popa i folka, a među njihovim konkurentima bio je i pobednik Evrovizije 2008. Dima Bilan kao i Julija Volkova, bivša članica grupe Tatu. One pevaju na svom maternjem, udmurtu jeziku, koji je srodan finskom, koji govori oko 325.000 ljudi.

Ovogodišnji Evrosong je definitivno u znaku "zrelih zvezda", jer će pored Babuški u Bakuu, u maju, nastupiti i 75-godišnji Englbert Hamperdink kao predstavnik Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: