Engelbert Hamperdink na Evrosongu

Sedamdesetpetogodišnji Engelbert Hamperdink, pevač poznat po hitovima od pre četiri decenije, predstavljaće ove godine Veliku Britaniju na Evrosongu u Bakuu u Azerbejdžanu 26. maja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Legendarni pevač je 1967. godine imao najslušaniji hit u Britaniji, "Release me", koji je na drugo mesto "bacio" i tada neprikosnovene Bitlse, sa pesmom "Strowberry fields forever". Hamperdink, koga zovu i "kralj romanse", izjavio je da je za njega ''apsolutna čast'' što će učestvovati na ovogodišnjoj Evroviziji i da je ''uzbuđen'' što će ići u Baku. On se, kako je kazao, nada da će cela nacija stati uz njega.

Numera kojom će Hamperdink predstaviti Veliku Britaniju još nije objavljena, a BBC je saopštio da se pesma snima u Londonu, Los Anđelesu i Nešvilu, kao i da iza nje ''stoji'' veoma dobar tim u kojem su i dobitnik Gremija, producent Martin Teref i tekstopisac i producent Saša Skarbek, koji je sarađivao na tekstu pesme Džejmsa Blanta ''You''re Beautiful''.

Arnold Džordž Dorsi, poznatiji kao Engelbert Hamperdink (Engelbert Humperdinck), prodao je više od 150 miliona ploča širom sveta tokom 45-godišnje karijere, a osim numere "Release me", njegovi najpoznatiji hitovi su "The last waltz" i "Quando, quando, quando".

Kako navodi BBC, Hamperdink je još uvek popularan u mnogim zemljama koje se ove godine takmiče na Evrosongu, pa je prošle godine imao turneju u Belgiji, Rumuniji, Rusiji, Izraelu, Holandiji…

Njegovi uspesi uključuju četiri nominacije za Gremi nagradu, Zlatni globus za izvođača godine, kao i zvezde na Stazi slavnih u Holivudu i u Las Vegasu.

strana 1 od 47 idi na stranu