Jamato bubnjari "zatresli" Arenu

Atraktivnim, dinamičnim nastupom u okviru turneje "Gamushara" (Ritam hrabrosti) jamato bubnjari "zatresli" su sinoć "Beogradsku arenu" i ponovo oduševili domaću publiku.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.02.2012.

11:04

Default images

Poznati japanski perkusionisti, koj su prvi put u Beogradu gostovali pre dve godine, publici su priredili dvočasovni muzičko-scenski spektakl, uključili je u nastup, dobro zasmejali i ostavili bez daha svojim programom.

Interesantna scenografija, garderoba i osvetljenje upotpunili su vrhunsko izvođačko umeće zanimljive trupe koja je formirana 1993. godine i koja sa sobom nosi instrumente stare oko četiri veka koji teže više od tone.

Najveći bubanj, čuveni "vadaiko" težak je 450 kilograma, dimenzija je 1,65 metara puta 1,65 metara puta 1,70 metara i na binu se unosi specijalnom opremom.

U impresivnim izvedbama na bubnjevima i dobro "uigranoj" koreografiji uživale su sve generacije - u publici je bilo i mališana, koji su došli sa porodicama, i mladih, ali i onih "u godinama", kao i gostiju iz drugih gradova.
FOTO TANJUG/Zoran Žestiæ
Desetoro članova Jamato trupe, među kojima su i tri dame, energičan nastup u kome su dominirali brzi ritmovi završili su rečima "vidimo se" i publiku ostavili u uverenju da će ponovo doći u Srbiju.

Posebno je zanimljivo da oni van scene imaju izuzetno strog dnevni "ritam" - dan počinju tako što trče 10 kilometara, a zatim vežbaju u teretani, jer njihovi koncerti iziskuju izuzetnu kondiciju.

Popodne zajedno vežbaju sviranje na bubnjevima, a zatim i pojedinačno do polaska na spavanje.

Na turneji po svetu provedu od šest do 10 meseci godišnje i do sada su imali više od 300 nastupa u 45 zemalja, ali veoma retko stižu da obiđu grad u kome nastupaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: