Nova istraga o smrti Ejmi Vajnhaus?

Sudska istražiteljka koja je sprovodila istragu u vezi sa okolnostima smrti pevačice Ejmi Vajnhaus podnela je ostavku nakon što su njene kvalifikacije dovedene u pitanje.

Izvor: Tanjug
Podeli

To bi, kako su prenele agencije, moglo da dovede do nove istrage o smrti Vajnhaus koja je u julu pronađena mrtva u svom domu u severnom delu Londona.

Porodica soul pevačice saopštila je da još uvek razmatraju najnoviju vest i da traže pravni savet.

Sudska istražiteljka Suzan Grinvej je u oktobru procenila da je Vajnhaus umrla od trovanja alkoholom.

Grinvej je 2009. godine za pomoćnika zamenika sudskog istražitelja u Londonu postavio njen suprug, Endru Rid. On je, inače sudski istražitelj, za severni London. Grinvej je podnela ostavku u novembru nakon što su vlasti utvrdile da nije pet godina bila registrovana kao britanski advokat, što je po pravilu morala. Ona se pravom bavila deset godina u svojoj rodnoj Australiji.

O njenoj ostavci se ništa nije znalo do juče.

"U to vreme sam verovao da njeno iskustvo advokata u Australiji odgovara zahtevima ovog položaja", naveo je Rid u saopštenju. "U novembru prošle godine postalo je očigledno da sam pogrešio što sam je postavio i prihvatio sam njenu ostavku", naveo je on.

Rid navodno nije prekršio nijedan zakon postavljenjem supruge, ali se oglušio o profesionalni kodeks. Grinvej je bila jedan od nekolicine zamenika pomoćnika.

Lokalne vlasti su istragu sada prepustile višoj instanci.

Grinvej je nadgledala 12 istraga u Kamdenu gde je i Vajnhausova živela. Rid je naveo da je "siguran da su sve istrage urađene korektno" ali je ponudio nove istrage ukoliko to žele porodice preminulih.

Porodica Ejmi Vahjnaus saopštila je da još uvek nisu odlučili kakav će im biti sledeći korak.

Istraga o smrti pevačice mogla bi da bude proglašena nevažećom ukoliko porodica ode na sud sa žalbom. U sredu je, međutim, pevačicin otac Mič preko Tvitera odbacio takvu mogućnost.

Ejmi Vajnhaus pronađena je mrtva 23. jula 2011. godine. Pevačica je bila poznata po ekstravagantnim frizurama, Gremijem nagrađivanom albumu "Back to Black" i problemima sa drogom i alkoholom.

U oktobru je utvrđeno da je Vajnhaus umrla od slučajnog trovanja alkoholom kome se vratila posle više nedelja abstinencije.

strana 1 od 45 idi na stranu