Happy Mondays ponovo na okupu

Britanska grupa Happy Mondays ponovo će se okupiti za mesec dana dugu turneju u maju, potvrdila je pevačica Roveta Sačel (Rowetta Satchell).

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 30.01.2012.

13:17

Default images

Grupa Happy Mondays koja je bila blisko povezana sa rejv kulturom, postala je poznata krajem 1980ih i početkom 1990ih godinam a njeni najveći hitovi su pesme "Step On" i "Kinky Afro".

Grupa se raspala pre skoro 20 godina i nekoliko puta su se okupljali u različitim sastavima. Okupljanje za majsku turneju biće povratak svih sedam originalnih članova benda od 1992. godine.

"Želimo da publici priredimo dobar šou", rekla je Sačel BiBiSiju.

“Kompletna originalna postava benda se sastala prošle sedmice, da proverimo da li možemo da sedimo u istoj prostoriji zajedno”, rekla je Roveta, podsećajući na burnu prošlost grupe.

Ona je takođe naglasila da je ideja o ponovnom okupljanju došla od originalnog pevača Šona Rajdera i njegovog menadžera i da je uslov bio da se ponovo okupe svi članovi originalne postave, jer to jedino ima smisla.

”Svi smo vrlo uzbuđeni. Oni su moja porodica i strašno su mi nedostajali, a sigurna sam da u i oni nedostajal ijedni drugima”, rekla je pevačica

Grupa Happy Mondays je osnovana 1980 godine i bila je predvodnik "Madchester" scene sa pevačem Šonom Rajderom na čelu.

Originalnu postavu grupe činili su i Šonov brat Pol Rajder (Paul), gitaristi Mark Dej (Mark Day), Pol Dejvis (Paul Davis) i bubnjar Geri Vilen (Gary Whelan). Grupi su se kasnije pridružili i Mark "Bez" Beri (Berry) i Roveta Sačel kao vokal.

Nakon što je grupu otkrio muzički producent Toni Vilson (Tony Wilson) usledili su albumi "Squirrel And G-Man", "Twenty Four Hour Party People", "Plastic Face Carnt Smile (White Out)", "Bummed, "Pills 'N' Thrills And Bellyaches" i "Yes Please!", nakon čega je grupa prestala sa radom 1992. godine.

Grupa se ponovo okupljala dva puta. Prvi put 1999. godine ali su se članovi benda razišli uz teške reči posle nepune dve godine, uz izjavu Šona Rajdera da više nikada neće svirati sa svojim bratom.

Treća postava grupe je formirana 2004. godine i u njoj su pored Šona Rajdera iz originalne postave bili samo Bez i Geri Vilen.

Roveta je izjavila da će bend početi sa probama u toku aprila ove godine, ali je demantovala glasine da će nastupati zajedno sa bendom Stone Roses na koncertu u Hiton Parku.

"To zaista zavisi samo od benda Stone Roses. Mi nemamo ništa protiv".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: