Gudači Sv. Đorđa – prvih 20 godina

Kamerni orkestar Gudači Svetog Đorđa proslaviće ove godine dve decenije postojanja. Glavni nastup povodom jubileja biće 22. decembra, pod rukovodstvom britanskog violiniste i pedagoga Dejvida Takena.

Izvor: Beta
Podeli

Direktor orkestra Srđan Sretenovicć rekao je da se na programu proslave 20 godina postojanja Gudača Svetog Đorđa još radi, ali da će na tom koncertu naverovatnoje nastupiti još jedan umetnik iz Londona.

"Napravićemo dugačak i jako dobar koncert", rekao je Sretenović agenciji i dodao da su u okviru proslave jubileja planirani koncerti sa Stefanom Milenkovićem, Romanom Simovićem, Ksenijom Janković i drugim umetnicima.

Prema njegovim rečima, orkestar će obeležiti dve decenije rada nastupima sa umetnicima sa kojima je već sarađivao, ali će ovoga puta biti izvedeni novi programi u svežem izdanju.

Sretenović je rekao da će Gudači Svetog Đorđa nastupiti i sa violinistom Nemanjom Radulovićem, a za 29. jun zakazan je koncert u Mariboru, evropskoj prestonici kulture za 2012. godinu.

Muzika

Džek Vajt objavljuje solo album

Frontmen grupe "Vajt Strajps" (The White Stripes)najavio je da će se njegov debi solo album "Blunderbuss" pojaviti u prodaji 24. aprila i da sve pesme, koje je on napisao, otelotvoruju njegov osećaj samoizražavanja.

Muzika utorak 31.01. 11:32 Komentara: 0

Muzika "ispod" Njujorka

Sistem njujorške podzemne železnice, jedan od najvećih na svetu, svake nedelje po gradu preveze gotovo osam i po miliona putnika. Ali putnici ispod njujorških ulica nailaze i na melodije i ritmove koji dopunjavaju vožnju.

Muzika nedelja 29.01. 10:21 Komentara: 0

"Nova scena" u Domu omladine

Nastupom grupe "Nežni Dalibor" 28. januara u klubu Doma omladine počinje serija koncerata pod nazivom "Nova scena", tokom koje će se predstaviti najtalentovanije domaće grupe, najavljeno je iz Doma omladine.

Muzika petak 27.01. 14:18 Komentara: 1

"Sensation" ponovo u Areni 12. maja

Planetarni muzočki i klupski fenomen “Sensation“ biće održna u Beogradskoj Areni 12. maja, ovoga puta sa potpuno novim konceptom pod nazivom Innerspace, saopštili su organizatori.

Muzika petak 27.01. 10:33
strana 1 od 46 idi na stranu