Bogatstvo za NG koncert u Beču

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije, kojim se tradicionalno ulazi u novu godinu u Austriji i koji u televizijskom prenosu gledaju milioni ljudi širom sveta, jedan je od najskupljih muzičkih događaja na svetu, jer su ovih dana cene karata dostigle astronomske sume.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 30.12.2011.

12:57

Default images

Tako, tri dana pred koncert, dve karte za parter koštaju 18.784 evra, što je 9.392 evra po karti ili 10 puta više od kupovne cene, a ulaznice za toliko novac mogle su se naći na internet sajtu viagogo.de. Tu se nude i karte za galeriju, koje koštaju 7.380 evra po osobi.

Karte za čuveni bečki novogodišnji koncert su rasprodate više od godinu dana unapred, a originalna cena je od 30 do 940 evra. Međutim, pred sam koncert karte dostižu astronomske cene, jer samo mali broj ljubitelja klasične muzike je spreman da preproda svoje ulaznice. Za 700 karata, koliko ima mesta za koncert, svake godine se prijavi oko 60.000 ljubitelja muzike.

Bečka filharmonija lutrijom odlučuje ko može kupiti karte za novogodišnji koncert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: