Adele zabeležila novi uspeh u SAD

Album „21“ britanske pevačice Adele za samo godinu dana prodat je u SAD u više od pet miliona primeraka, što je poslednji put zabeleženo 2004. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

17:43

Default images

Njen drugi album koji je u Severnoj Americi objavljen početkom ove godine, do sada je prodat u 5,6 miliona primeraka. Poslednji put ovako dobru prodaju albuma tokom jedne godine zabeležio je Usher 2004. godine, kada je njegov album „Confessions“ prodat u nešto više od pet miliona primeraka, prenosi Reuters.

Ipak, uspeh koji je Usher zabeležio pre sedam godina još uvek ostaje nedostižan, jer je pevač te godine prodao neverovatnih 7,9 miliona diskova.

Podaci, koje je saopštila kompanija „Nielsen Soundscan“, govore da je ukupna prodaja diskova ove godine porasla za tri procenta, dok je prodaja muzike digitalnim putem uvećana za deset posto.

Iz ove kompanije smatraju da je uspeh koji beleži Adele još neverovatniji, ukoliko se uzme u obzir da je pevačica objavila samo dva singla praćena spotom kao i da je otkazala veći deo severnoameričke turneje zbog bolesti.

David Bakula, čelnik pomenute kompanije, izjavio je da je popularnost albuma „21“ povećala kupovinu diskova uopšte. „Tokom 2004. godine imali smo jedan album koji je izvlačio prodaju diskova. Ove godine desilo se nešto slično jer imamo jednu zaista dobru stvar o kojoj svi pričaju“, kazao je Bakula. Na svetskom nivou album „21“ prodat je u više od petnaest miliona primeraka.

Prošle sedmice Adele je saopštila da je ponovo počela da vežba svoj glas, koji je odmarala duže vreme posle operacije glasnih žica. Pevačica je takođe izjavila da njeni fanovi ne bi uskoro trebalo da očekuju novi album, jer želi da se dobro odmori pre nego što počne da piše nove pesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: