Vreme: Tasovac je ličnost godine

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac izabran je 26. decembra za ličnost godine, većinom glasova članova uredništva nedeljnika "Vreme".

Izvor: Vreme
Podeli

Tasovac je izabran zbog svog pozitivnog doprinosa unapređenju društvenih institucija u javnom interesu. Kolegijum ovog nedeljnika smatra da je upravo on tokom 2011. unapredio Beogradsku filharmoniju kao značajan deo srpske kulture.

"U godini opšte pa i kulturne krize, Beogradska filharmonija postala je prepoznatljiva širom regiona i Evrope, a Tasovac je uspeo da jedan oblik elitističke institucije približi širokoj javnosti", navodi se u saopštenju "Vremena".

Ovo je jedanaesti put da "Vreme" dodeljuje priznanje za ličnost godine, a Tasovac je prva osoba iz oblasti kulture koja se njime okitila.

Prethodnih godina dobili su ga: Božidar Đelić, ministar finansija u Vladi Srbije (2001), Mlađan Dinkić, guverner Narodne banke Jugoslavije (2002), Ljiljana Raičević, izvršna direktorka Sigurne ženske kuće u Podgorici (2003), Rasim Ljajić, ministar za ljudska i manjinska prava (2004), Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine (2005), Zdravko Ponoš, načelnik Generalštaba Vojske Srbije (2006), Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost (2007), Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice "Petnica" (2008), i Milica Delević, direktorka vladine kancelarije za evropske integracije (2009) i Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda (2010).

strana 1 od 46 idi na stranu