Srpski rokeri prvi put na Kosovu

Mladi beogradski sastav Repetitor otputovaće prvi put na Kosovo i u periodu od 8. do 10. decembra održati ukupno 3 koncerta.

Podeli

Prvi koncert biće održan u Gračanici 8. decembra (Genghis Pub), zatim sledi nastup u Prištini 9. decembra (Skena Up festival afterparty), a ova mini turneja biće završena koncertom u Leposaviću 10. decembra (klub Talični Tom).

Popularnom beogradskom sastavu novije generacije to će biti prvi nastupi na Kosovu od objavljivanja debitantskog albuma "Sve što vidim je prvi put", koji je svetlost dana ugleadao u jesen 2008. godine.

Bend je nastao 2005. godine, a čine ga Ana-Marija Cupin, Milena Milutinović i Boris Vlastelica.

"Prvi put idemo na Kosovo o kome smo dosta slušali a malo stvarno znamo, pa nam je drago što idemo, posebno što nas već dugo zovu iz ova tri grada. Uspeli smo da spojimo tri mesta koja žive različite realnosti, enklave, sever i Prištinu u kojoj posle više od 10 godina nastupa bend iz Srbije", izjavio je Boris Vlastelica iz Repetitora za web magazin "Popboks".

Sastav Repetitor je već uveliko ima spreman svoj drugi album koji je snimljen u Srbiji i Sloveniji, a koji bi trebalo da bude objavljen početkom 2012. godine.

Muzika

Kultura u 2011 - izbor političara

Za poslanike Skupštine Srbije kulturni događaji koji su obeležili 2011. su Egzit i Guča, koncerti Ejmi Vajnhaus i Zdravka Čolića, "Preokret", ali i manifestacije povodom 200 godina od rođenja Franca Lista i obeležavanje 50 godina od kako je Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu.

Muzika subota 31.12. 08:34 Komentara: 6

Bogatstvo za NG koncert u Beču

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije, kojim se tradicionalno ulazi u novu godinu u Austriji i koji u televizijskom prenosu gledaju milioni ljudi širom sveta, jedan je od najskupljih muzičkih događaja na svetu, jer su ovih dana cene karata dostigle astronomske sume.

Muzika petak 30.12. 12:57 Komentara: 1

Orkestar Glena Milera 18.01. u SC

Glenn Miller Orchestra, godinama jedan od najaktivnijih orkestara u Evropi, nastupa 18. januara 2012. godine od 20:30h u beogradskom Sava Centru u sastavu svoje turneje „In the Miller mood“ .

Muzika petak 30.12. 10:45 Komentara: 0

Milenković i gudači na Kolarcu

Violinista Stefan Milenković i Gudači Svetog Đorđa nastupiće na Novogodišnjem koncertu 29. decembar u Kolarčevoj zadužbini, a Milenković će svirati na čuvenoj violini Gvarneri del Đezu (Guarneri del Gesu) iz 1735. godine.

Muzika četvrtak 29.12. 16:21 Komentara: 1
strana 1 od 46 idi na stranu