Kings of Strings na Gitar Artu

Središnji događaj narednog Gitar art festivala biće koncert gitarskog trija Kings Of Strings. A kraljevi žica su Tomi Emanuel, Štokelo Rozenberg i Vlatko Stefanovski. Trojica vrhunskih umetnika gitare najavljuju neobičan spoj različitih stilova, pozitivnu energiju i odličnu zabavu. Kings Of Strings nastupaju 17. marta 2012.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

02:50

Default images

Australija, Holandija, Makedonija – Emanuel, Rozenberg, Stefanovski. Kraljeve je okupio Gitar Art festival, a na scenu će izneti svojevrstan gitaristički san.

Različiti stilovi, geografske i kulturalne specifičnosti, pa i temperamenti spojiće se u svirku kakvu publika čeka možda i dosadašnjih 13 godina festivala.

Štokelo Rozenberg objašnjava kako je došlo do saradnje.

„Zabavno nam je da sviramo zajedno. Zato što smo različitih karaktera, i zato što su Tomi i Vlatko sjajni momci. Za nas ne postoji jezička prepreka, razumemo se preko muzike“.

„Sjajno je što smo u prilici da spojimo svoje viđenje i uticaj i da stvaramo nešto zajedničko. Istovremeno učimo jedni od drugih i sjajno se zabavljamo. Mislim da će svi uživati u našem ’puštanju zmaja’“, kaže Tomi Emanuel.

„Oni su zaista svetski šampioni i tu nema govora. I kad si sa njima na stejdžu ili u društvu imaš osecaj da pripadas nekom finom drustvu“, rekao je za B92 Vlatko Stefanovski.

17. marta publika će čuti i muziku specifičnu za trojicu umetnika pojedinačno, ali i specifičnmio spoj tri velika talenta.

Trinaesti Gitar art festival održava se u od 16. do 21. marta 2012. godine, pod sloganom „Kontinenti“ predstaviće više od 60 umetnika iz celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: